Gietbeton

Gietbeton voor het verfraaien van het interieur dient niet verward te worden met gietbeton dat gebruikt wordt als basisondergrond. Bij een vloer van beton dat in lagen wordt aangebracht is er namelijk sprake van een perfecte vloerafwerking voor woningen, kantoren of winkels.

Wie aan gietbeton denkt, haalt zich waarschijnlijk het beeld voor ogen van een betonmolen waarin het mengsel wordt gemixt en vervolgens uitgestort wordt om als ondergrond te dienen. Bij giet-beton voor het interieur zijn de mogelijkheden in ieder geval eindeloos en zeker voor wat betreft de kleuren, want alle stijlen met het effect van een natuurlijke tekening kunnen gerealiseerd worden.

Gietbeton in moderne en authentieke kleuren

Gietbeton kan in moderne kleuren en authentieke kleuren geleverd worden, zodat je altijd aansluiting kunt vinden bij het interieur of het een vloer van beton als basis neemt om de rest van de inrichting op aan te passen.

Bij moderne kleuren voor een vloer van beton kan er bijvoorbeeld aan wit worden gedacht of een afgeleide daarvan, maar ook grijs doet het in twee tinten goed om een industriële sfeer te creëren.

Bij authentieke kleuren heb je vele mogelijkheden om een warme, klassieke of neutrale sfeer te realiseren. In principe zijn er vele kleuren mogelijk voor gietbeton, die wij graag aan jou presenteren.

Gietbeton als ideale vloerafwerking

Gietbeton is een ideale vorm van vloerafwerking. Een gietvloer wordt naadloos in lagen gelegd en biedt comfortabele eigenschappen. Bijvoorbeeld een aangename warmte, maar ook een licht en subtiel verend effect door de elasticiteit van het materiaal dat zo is samengesteld dat het geschikt is om aan de hoge eisen van een vloer in een woninginrichting te voldoen.

Een vloer van beton is in meerdere opzichten een ideaal vloersysteem, want het is heel simpel om de vloer in optimale conditie te houden. Groot onderhoud kan uit de agenda worden geschrapt, want je hoeft alleen maar het stof en het vuil te verwijderen door bijvoorbeeld te stofzuigen en af en toe de vloer van beton te dweilen. Een andere vloer die wij je aan kunnen raden is een betonlook vloer.

Gietbeton in huis

Gietbeton, de naam zegt het al, is een vloer van beton. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden wordt gietbeton niet in jouw woning gegoten, maar gestort en vervolgens gevlinderd. We noemen het gietbeton omdat deze betonvloer veel weg heeft van de gietvloer. Het is dus eigenlijk een soort samentrekking.

Gietbeton bestaat grotendeels (voor 80-90%) uit cement. Daardoor heeft de vloer dezelfde stoere uitstraling als een klassieke betonvloer. Het grote verschil is echter dat er bij gietbeton ook een deel kunsthars aan de vloermortel toegevoegd is. Daardoor neemt het comfort van de vloer toe en dat maakt gietbeton tot een geschikte woonvloer.

Ambachtelijk gietbeton

Het applicatieproces van gietbeton is een ambachtelijk karwei. Ervaren vakmensen storten het mengsel voor de gietbeton vloer en verspreiden dit over het gehele oppervlak. Vervolgens strijken zij het gietbeton volledig egaal aan met een vlakspaan. Om te zorgen voor een dichte structuur vlinderen zij het gietbeton.

Het aanbrengen en egaliseren van gietbeton is een secuur karwei. Iedere vloer is uniek doordat het aanbrengen van gietbeton handwerk is. De structuur en patronen die tijdens het aanbrengen ontstaan geven je gietbeton vloer een origineel design.

Toepassing van gietbeton

Gietbeton komt perfect tot zijn recht in woningen, kantoren en winkels. Dankzij de robuuste uitstraling en gevarieerde kleurstellingen is gietbeton naar wens aan te passen aan de gewenste stijl. Gietbeton is stijlvol en praktisch, daardoor is het zowel een prettige woningvloer als een geschikt vloer voor zakelijke panden. Bovendien is een vloer van beton bestand tegen veelvuldig lopen, rijden met bureaustoelen en andere vormen van gebruik op kantoor en in de winkel. Het is de slijtvastheid in combinatie met onderhoudsvriendelijkheid die gietbeton tot een geschikte vloer maken voor allerlei omgevingen.

Woningvloeren

Door de eindeloze kleur- en designmogelijkheden van gietbeton kun je de vloer eenvoudig afstemmen op de sfeer van jouw interieur. Gietbeton voelt comfortabel aan en neemt snel omgevingswarmte over. Eventueel kun je gietbeton zelfs combineren met vloerverwarming.

Bovendien is gietbeton stofvrij en kun je het egale oppervlak gemakkelijk schoonmaken, waardoor het een ideale vloer is voor mensen met allergieën. Gietbeton wordt vloeistofdicht gemaakt en kan indien gewenst met een antislip laag geleverd worden.

Kantoorvloeren

Een kantoorvloer van gietbeton staat niet gelijk aan de identiteit van je bedrijf, maar heeft weldegelijk invloed op de uitstraling van je bedrijf naar klanten toe. Daarom zijn niet alleen de praktische aspecten zoals geluiddemping, krasbestendigheid en duurzaamheid belangrijk, maar ook het uiterlijk van gietbeton.

Met een gietbeton vloer krijgt jouw kantoor een stijlvolle, robuuste basis. Je kunt kiezen uit vele kleuren en verschillende afwerkingsmethoden. Gietbeton is bovendien onderhoudsarm en eenvoudig schoon te maken, wat erg prettig is voor kantoorvloeren.

Je kunt bij interesse onze showroom voor een vloer van beton op afspraak bezoeken, maar het staat je uiteraard ook vrij om online een vrijblijvende offerte voor gietbeton aan te vragen.


Vrijblijvende offerte


Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.

Plaats een reactie