Kunststof gietvloer

Een kunststof gietvloer is een van de modernste afwerkingen van vloeren van een hoog niveau. Decennia geleden werd een kunststof gietvloer vooral gebruikt in industriële sector waarbij er hoge eisen werden gesteld aan onder meer de belasting en eenvoud in het onderhoud. De ontwikkeling heeft niet stilgestaan en tegenwoordig kan deze vloer op basis van een andere samenstelling van het materiaal perfect dienen als basis voor de woninginrichting. Uiteraard is bij de ontwikkeling van een kunststof gietvloer rekening gehouden met de eisen die er aan het woongenot gesteld worden. Het is daarom ook dat deze vloer nu al populair is, maar in de toekomst nog veel meer aan populariteit zal winnen.

Eigenschappen van een kunststof gietvloer

De eigenschappen van een kunststof gietvloer staan aan de basis van de populariteit. In de eerste plaats biedt deze vloer een aangename uitstraling van warmte en is het comfortabel om over de vloer te bewegen en voor kinderen om te spelen. Het naadloze karakter spreekt veel mensen aan doordat daarmee gelijk meer ruimte in de kamer gecreëerd lijkt te worden.

Voordelen van kunststof gietvloeren

Onze kunststof gietvloer heeft meerdere voordelen:

  • Voor ieder type ondergrond
  • Vochtbestendig
  • Weinig onderhoud nodig
  • Makkelijk schoonmaken
  • Perfect voor vloerverwarming

Twijfelt je tussen kunststof en beton? Bekijk de verschillen.

Kunststof gietvloer prijzen

De prijs van een kunststof gietvloer berekenen we op basis van een aantal variabelen. Hieronder vallen:

  • Aantal vierkante meters
  • Staat van de ondervloer
  • Arbeidskosten

Wilt je meer weten over de prijs van gietvloeren? Bekijk onze prijsinformatie.

Gietvloer onderhoud

Waardoor is het onderhoud van een gietvloer zo eenvoudig? Dat komt onder andere door het egale oppervlak. Gietvloeren hebben geen naden of voegen. Daardoor blijft er geen vuil steken en is het reinigen van de gietvloer simpel. Even stofzuigen en dweilen is voldoende.

Lees alles over schoonmaak en onderhoud op onze gietvloer onderhoudspagina.

Het gemak van kunststof gietvloeren

Vloerverwarming kan desgewenst onder een kunststof gietvloer gelegd worden en het stofzuigen en dweilen volstaat om het oppervlak schoon te houden. Het materiaal is slijtvast en gaat dan ook lang mee. Bovendien is het oppervlak vloeistofdicht en afwerend ten aanzien van stof en vuil dat zich dan ook niet snel zal gaan hechten aan de vloer

Vraag een vrijblijvende offerte aan - Kunststof gietvloer

Diverse toepassingen

Een kunststof gietvloer is in meerdere toepassingen beschikbaar en ook ten aanzien van de afwerking zijn er talloze opties waar je een keuze uit kunt maken. Het is in voorkomende situaties zeker handig om advies te vragen indien er specifieke eisen aan de vloer gesteld worden. Bijvoorbeeld ten aanzien van de belastbaarheid in een zakelijke omgeving of met betrekking tot de uitstraling in het interieur.

Kunststof gietvloer met betonlook

Naast de volledig egale solotint maken we onze kunststof gietvloeren met betonlook. Dat betekent niet dat er cement aan toegevoegd wordt, maar dat we de kleur zo mengen dat die sprekend op beton lijkt. Dit kunnen we doen voor alle soorten kunststof gietvloeren uit ons assortiment.

Kunststof woningvloer

Kunststof gietvloeren zijn een echte aanwinst in jouw interieur. Naast het wooncomfort van de PU Gietvloer Greenline profiteer je ook van duurzame eigenschappen en is deze gietvloer bovendien een echte blikvanger.

Kunststof winkelvloer

Een winkelvloer moet makkelijk schoon te maken zijn én een visitekaartje voor jouw winkel zijn. Je wil toch ook dat jouw winkelvloer er representatief uitziet? Wij maken jouw kunststof gietvloer op maat zodat hij aansluit bij de sfeer en stijl van je winkel.

Kantoorvloer van kunststof

Uitstraling en comfort zijn belangrijke eisen waar jouw kantoorvloer aan moet voldoen. De kunststof gietvloer straalt klasse uit naar klanten en draagt bij aan een hygiënische (en dus gezonde) werkomgeving op kantoor.

Kunststof industrievloer

In de industrie moet de vloer een ijzersterke basis zijn. Epoxyvloeren zijn bestand tegen zuren, chemicaliën en extreme hitte. Daarnaast zijn ze ook nog eens vloeistofdicht, stofvrij en kunnen ze tegen extreme mechanische belasting.

Vraag een offerte aan en bezoek de showroom

Het is om meerdere redenen aan te raden een afspraak te maken om de showroom te bezoeken om in het echt kennis te maken met de mogelijkheden die een kunststof gietvloer te bieden heeft. Het aanvragen van een offerte via het online formulier behoort overigens eveneens tot de mogelijkheden. Je krijgt dan gelijk een indruk van de kosten.

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Plaats een reactie