5 tips voor het onderhoud van uw gietvloer

5 tips voor het onderhoud van uw gietvloer

Een van de belangrijkste redenen dat mensen voor een gietvloer in hun woning kiezen, is toch wel de onderhoudsvriendelijkheid. Een gietvloer vereist maar weinig onderhoud en is daarmee de ideale vloer in een familiehuis met kinderen en huisdieren. In deze blog geven we u 5 tips die u kunt toepassen om nog langer van uw gietvloer te kunnen genieten.

Tip 1: stofzuigen en dweilen

Een gietvloer wordt volledig naadloos gelegd, waardoor de vloer geen naden of kieren bevat. Dit zorgt allereerst voor de strakke uitstraling, maar komt ook het onderhoud ten goede. Vuil kan namelijk niet achterblijven in naden of kieren, waardoor de vloer gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een vochtige doek is voldoende om de gietvloer stofvrij te houden. Eventuele hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een schoonmaakmiddel zonder zeep.

Tip 2: zorg voor een goede schoonloopmat

Wanneer u gewend bent de vloer met schoenen te belopen, raden we u aan een goede schoonloopmat aan te schaffen voor bij de deur. Deze mat verwijdert het ergste vuil van schoenzolen en voorkomt dat dit vuil mee naar binnen wordt gelopen.

Tip 3: plaats viltjes onder meubels

Een gietvloer wordt afgewerkt met een topcoat, een soort lak die de vloer beschermt tegen alledaags gebruik. Poten van meubels kunnen echter behoorlijke krassen in uw vloer veroorzaken, mits u de onderkant voorziet van viltjes. Dankzij deze viltjes kunt u uw meubels gemakkelijk verplaatsen zonder de vloer te beschadigen.

Tip 4: vermijd zwarte zolen op de vloer

Twee tips geleden hadden we het al over het belopen van de vloer met schoenen. Op zich is dit geen probleem, al kunnen zwarte zolen strepen op uw gietvloer achterlaten. Probeer zwarte zolen op uw vloer dan ook zoveel mogelijk te vermijden.

Tip 5: gebruik een boenmachine voor een intensievere reiniging

Zoals we in tip 1 al aangaven, is stofzuigen en dweilen voldoende om de vloer stofvrij te houden. We begrijpen echter wel dat u uw gietvloer eens in de zoveel tijd wat intensiever wilt reinigen. Gebruik hiervoor een boenmachine die u kunt huren bij een professioneel schoonmaakbedrijf. Deze machines reinigen de vloer intensief, maar gaan niet hardhandig te werk, waardoor de kwaliteit van de gietvloer behouden blijft.

Meer weten over het onderhoud van uw gietvloer?

Met bovenstaande tips bent u in staat uw gietvloer lange tijd in topconditie te houden. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw gietvloer of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies over uw gietvloer.