Allergievriendelijk interieur

Als je er last van hebt, weet je hoe vervelend het is. Een allergie kan je leven soms flink in de war gooien. Sniffen, snotteren, jeuk, allemaal vervelende klachten die het leven er niet aangenamer op maken. Ook kinderen kunnen last hebben van allergies. Soms zijn deze tijdelijk, maar over het algemeen zijn deze blijvend. Gelukkig is er ook goed nieuws. Als je je huis er op aanpast, kan je prima leven met een allergie. Vandaar dat we je tips geven voor een allergievriendelijk interieur. Makkelijk toe te passen voor iedereen.

Wees zuinig met kussentjes, gordijnen en prullaria

Je huis is je huis en natuurlijk wil je het graag gezellig maken in huis. Heb je bijvoorbeeld huisstofmijt allergie dan is het belangrijk om zo weinig mogelijk spullen in huis te hebben die stof aan trekken. Dus neem geen stoffen kussentjes. Neem luxaflex in plaats van gordijnen en verkoop je verzameling glazen speelgoedpopjes. Hoe meer prullaria hebt, hoe meer stof er kan achterblijven. Neem alleen decoratie die je snel en vaak af kan stoffen.

Gietvloer Nijkerk - Kosten gietvloer - Gietvloer Roermond - Allergievriendelijk interieur

Kies voor stofvrije meubels

Voor de keuze van je meubels is het essentieel dat deze geen stof aantrekken. De beste optie is in dat geval leer of nepleer. Op dit gladde materiaal blijft weinig tot geen stof achter. Let verder op dat je meubels geen openingen bevatten, zoals bijvoorbeeld bij een rieten stoel. Dit zijn allemaal plekjes waar stof en vuil zich ophopen en kunnen makkelijk een allergische reactie veroorzaken.

Pas je vloer aan voor een allergievriendelijk interieur

Voor huisstofmijtallergie of kattenallergie is vloerbedekking niet aan te raden. Vaak blijft hier stof of andere allergenen in achter wat de klachten erger maakt. Voor een vloer die geen stof aantrekt, kom je al gauw uit op een houten vloer of een gietvloer. Hout is op zichzelf een prima optie, maar denk goed na in hoeverre je last hebt van je allergie. In een houten vloer zitten namelijk vaak nog wel gaatjes en kiertjes waarin stof kan achterblijven. Een gietvloer is wat dat betreft ideaal. Een gietvloer is namelijk volledig egaal en naadloos. Doordat de vloer vloeistofdicht is kun je de vloer bovendien ook nog heel makkelijk schoon houden. Wat dat betreft is een gietvloer qua hygiëne een van de betere keuzes. Daarom past een gietvloer betonlook ook zo goed in een allergievriendelijk interieur.

Maatregelen tegen schimmels

Reageer je niet op stof, maar juist op schimmels? Neem daar dan maatregelen tegen. Zo hebben veel mensen tegeltjes in de badkamer. Dit zorgt vaak voor schimmels in de voegen. Kies daarom eerder voor een gietvloer in de badkamer. Dit is egaal en veel makkelijker schoon te maken. Als je daarbij zorgt dat de badkamer goed geventileerd wordt, krijgen schimmels geen kans.

Meer weten?

Wil je meer tips voor een allergievriendelijk huishouden? Je kunt contact met ons opnemen door een vrijblijvende offerte aan te vragen. We helpen je graag verder.