Alles wat u moet weten over de betonlook PU gietvloer

Alles wat u moet weten over de PU gietvloer betonlook

Alles wat u moet weten over de betonlook PU gietvloerAls het gaat om een betonlook gietvloer bestaan er twee soorten gietvloeren die het meest voorkomen: de betonlook epoxyvloer en de betonlook PU gietvloer. Over deze laatste variant gaan we u in deze blog alles vertellen.

Alles wat u moet weten over de betonlook PU gietvloer

Wat is ‘PU’?

De afkorting ‘PU’ staat voor polyurethaan, het materiaal waaruit de gietvloer is opgebouwd. Dit soort betonlook wordt vaak toegepast in woningen. Polyurethaan bestaat uit twee componenten en wordt veel gebruikt in verf, lijm, lak en coatings. Dankzij het polyurethaan krijgt de betonlook gietvloer zijn elastische eigenschappen en daarnaast zorgt het voor een hoge belastbaarheid van de gietvloer.

Onderhoud van de betonlook PU gietvloer

De betonlook PU gietvloer is zeer gemakkelijk te onderhouden. Dankzij de toplaag die bij de aanleg van de gietvloer wordt aangebracht, is de betonlook gietvloer vochtbestendig, hygiënisch en slijtvast. Krassen of andere oneffenheden maken in een betonlook PU gietvloer maar weinig kans. Groot onderhoud is op deze gietvloer dan ook eigenlijk niet nodig. Stofzuigen en dweilen om de vloer stofvrij te houden is voldoende om jarenlang plezier te kunnen beleven van uw betonlook gietvloer.

De prijs van uw betonlook gietvloer

De prijs van uw betonlook PU gietvloer is volledig afhankelijk van het aantal vierkante meters, (de staat van) de ondervloer en de dikte van de gietvloer. Bent u benieuwd naar een prijsinschatting van een betonlook PU gietvloer in uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We stellen graag een prijsindicatie voor u op voor een betonlook PU gietvloer in uw woning.

Ook interessant: