Wat is een betonlook gietvloer?

Een betonlook gietvloer is gemaakt van kunststof of een vloeibaar cementmengsel. De kunststof vloer lijkt sterk op een betonvloer, zodat je eenvoudig een industriële betonlook in je woning of bedrijf creëert.

Een betonlook gietvloer wordt over de ondergrond gegoten en in verschillende lagen aangebracht. Het grote voordeel van gietvloeren is dat ze over bijna elk type ondergrond aan te brengen zijn. De meest voorkomende betonlook gietvloeren zijn de epoxyvloer en de polyurethaan gietvloer.

Epoxyvloeren worden veelvuldig gebruikt in werkplaatsen, kantoren, garages, fabriekshallen en showrooms. Ze zijn namelijk hoog belastbaar en goed bestand tegen zuren. Een polyurethaan gietvloer of PU gietvloer is opgebouwd uit polyurethaan en wordt vaak in woningen toegepast.

Wat is een betonlook gietvloer?

Hoge belastbaarheid

Een betonlook epoxyvloer is samengesteld uit epoxyharsen. Epoxyharsen worden uit ruwe aardolie gewonnen en zijn goed bestand tegen chemicaliën, vocht en een zware belasting. Daardoor wordt dit type vloer vaak gebruikt in magazijnen, fabriekshallen en werkplaatsen. Epoxyvloeren zijn in de afgelopen jaren erg populair geworden, omdat ze slijtvast en vloeistofdicht zijn. Een betonlook epoxyvloer is aanzienlijker sterker dan een betonnen vloer, maar biedt wel de stijlvolle, robuuste uitstraling van een betonvloer. Meer informatie over betonlook epoxyvloeren

Over betonlook PU gietvloeren

Vloerverwarming mogelijk door de elasticiteit

Polyurethaan (PU) wordt gewonnen uit aardolie en bestaat uit twee componenten. Sinds de jaren ’60 wordt polyurethaan veelvuldig gebruikt in coatings, verf, lijm en autolak. Daarnaast is polyurethaan beschikbaar als purschuim voor het isoleren van gebouwen. Betonlook vloeren van polyurethaan zijn elastisch, hard en hoog belastbaar. Een betonlook PU vloer scheurt niet bij temperatuurverschillen. Vloerverwarming kan daarom eenvoudig in de vloer worden verwerkt. Meer informatie over betonlook PU vloeren

Verschil tussen een betonlook PU vloer en een epoxyvloer

Betonlook epoxyvloeren zijn hoog belastbaar en sterker dan betonlook PU vloeren. Een betonlook epoxyvloer is ook goed bestand tegen vocht en chemicaliën. Daardoor is deze vloer erg geschikt als vloer in een werkplaats, fabriekshal of showroom. Als je een vloer wilt die warm en comfortabel aanvoelt, kun je het best kiezen voor een betonlook PU vloer. Vloerverwarming is namelijk uitstekend in een PU vloer aan te brengen. Door de elasticiteit van de vloer zal de vloer niet scheuren of beschadigen door temperatuurverschillen. Verder is een betonlook PU vloer krasbestendiger dan een epoxyvloer.

Wat is betonlook?

De afgelopen jaren heeft de betonlook enorm aan populariteit gewonnen. Het komt terug in meubels, vloeren, wanden en badkamers. Deze meubels of vloeren hebben een industrieel en robuust karakter, waardoor ze goed aansluiten bij een industrieel of minimalistisch interieur. Betonlook gietvloeren zijn beschikbaar in alle denkbare kleuren en patronen. Vaak wordt een vloer, muur of meubelstuk opgeschuurd om een betoneffect te creëren. Dit geeft jouw woning of bedrijfspand een ruimtelijke en robuuste uitstraling.

De betonlook komt tegenwoordig ook vaak terug in stucwerk. Hiervoor worden materialen als Beton Ciré, Beal Mortex en Verbau-Betonstuc gebruikt. Onze betonlook gietvloeren worden uit epoxyharsen of polyurethaan opgebouwd. Deze materialen zijn zelfnivellerend, waardoor er een glad en ruimtelijk ogend oppervlak ontstaat.

Onderhoud

Betonlook epoxyvloeren en PU vloeren zijn makkelijk in onderhoud: door de beschermende toplaag is een betonlook gietvloer slijtvast, vochtbestendig en hygiënisch. Krassen, groeven en oneffenheden zullen niet snel in de gietvloer ontstaan. Stofzuigen of dweilen is daarom voldoende om de vloer mooi te houden. Meer informatie over onderhoud van een betonlook gietvloer

Prijzen

Het aantal m2 vloeroppervlakte, de dikte van de gietvloer en het type ondergrond zijn bepalend voor de prijs. We geven graag een prijsindicatie van je nieuwe gietvloer. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan of laat je vloer door ons inspecteren. We geven je graag advies over de meest geschikte gietvloer voor jouw woning of bedrijf.

Meer informatie over prijzen van een betonlook gietvloer

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.