Onderhoud en reiniging van een betonlook vloer

Een betonlook vloer is, net als elke andere kunststof vloer, uiterst gemakkelijk te onderhouden: af en toe droog reinigen met een stofzuiger of bezem is ruim voldoende om de vloer schoon te houden. Daarnaast is het aan te raden om de vloer maandelijks met een dweil af te nemen, zodat je vlekken en hardnekkig vuil verwijdert. Hier hoef je geen agressieve schoonmaakmiddelen voor te gebruiken: koud of lauw water is genoeg voor het reinigen van de vloer. Lees hier meer over onderhoud en reiniging van een betonlook vloer.

Onderhoud en reiniging van een betonlook vloer

Wekelijks stofzuigen en vegen

Waar geleefd wordt, ontstaan stof en vuil. Gelukkig is een betonlook vloer naadloos en glad. Daardoor maak je de vloer gemakkelijk schoon met een stofzuiger of bezem. Hoe vaak je moet vegen of stofzuigen is afhankelijk van het gebruik van de vloer.

Maandelijks dweilen

Voor een grondige reiniging van de vloer dien je deze maandelijks te dweilen. Daarmee verwijder je vlekken en hardnekkig vuil. Meestal is lauw water voldoende, maar je kunt ook speciale schoonmaakmiddelen of schoonmaakazijn gebruiken.

Schoonmaaktip: gebruik bij het dweilen twee emmers. Eén emmer met schoon water en één emmer om het vieze water uit te spoelen. Op deze wijze dweil je de vloer niet met vies water.

Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken?

Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de toplaag van je vloer beschadigen. Daarom is het aan te raden om de vloer schoon te maken met lauw water. Meestal is lauw water voldoende om vlekken te verwijderen. Bij hardnekkig vuil raden we aan om een schoonmaakmiddel te gebruiken dat speciaal voor betonlook vloeren is ontwikkeld. Een geschikt reinigingsmiddel is bijvoorbeeld de CV ECO Cleaner. Je reinigt een betonlook vloer met de volgende middelen:

  • Lauw water
  • Schoonmaakazijn
  • CV ECO Cleaner

Schoonmaaktip 1: vloer schoonmaken met twee emmers

Veel mensen maken de vloer schoon met één emmer water. Nadat ze een deel van de vloer hebben schoongemaakt, spoelen ze de dweil uit in de emmer met schoon water. De rest van de vloer maken ze daarna ‘schoon’ met het vieze water. Wij raden aan om twee emmers te gebruiken: één emmer waar je het vieze water in uitspoelt en één emmer waar schoon water in zit. Hiermee maak je de vloer pas écht schoon.

Schoonmaaktip 2: bescherm de vloer tegen zand

Beleef jarenlang plezier aan de betonlook vloer door deze te beschermen tegen zand en andere materialen die slijtage aan de toplaag veroorzaken. Slijtage aan de betonlook vloer verminder je aanzienlijk door het gebruik van:

  • Deurmatten
  • Stoelmatten
  • Viltschijfjes en viltdoppen
  • Overige vloerbeschermers

Neem contact op voor extra schoonmaakadvies

We geven je graag meer informatie over het reinigen van een betonlook vloer. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.


Vrijblijvende offerte


Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.