Wat is een betonlook vloer?

Sinds een aantal jaren is de betonlook vloer erg populair: de industriële en minimalistische betonlook geeft een kantoor of woning een ruimtelijk effect. Betonlook gietvloeren werden al veelvuldig aangebracht in werkplaatsen, fabriekshallen en showrooms, maar de  vloer wordt ook steeds vaker gebruikt in woningen. Dat is begrijpelijk, want een gietvloer biedt ook voor woningen vele voordelen. Een betonlook vloer is slijtvast en vochtbestendig, waardoor het geen probleem is als er op de vloer wordt gemorst. Zelfs koffie en wijn vormen geen gevaar voor de betonlook vloer.

Wat is een betonlook vloer?

Een betonlook gietvloer wordt gemaakt van polyurethaan of epoxyhars. Dit zijn kunststof materialen die de uitstraling hebben van beton. Met deze vloer combineer je het beste van twee werelden: je geniet van de stijlvolle betonlook, terwijl je profiteert van de voordelen van een kunststof vloer. Een kunststof vloer is namelijk:

 • Makkelijk in onderhoud
 • Slijtvast
 • Vloeistofdicht
 • Hoog belastbaar
 • Warm en comfortabel

Een betonnen vloer voelt koud en kil aan, maar een betonlook vloer van kunststof neemt de temperatuur van de ruimte over, waardoor het altijd prettig is om met blote voeten over de vloer te lopen. Voor extra comfort is het mogelijk om vloerverwarming in de vloer te verwerken. Een betonlook vloer is elastisch en bestand tegen de temperatuurverschillen van vloerverwarming.

  Wat is een betonloon epoxyvloer?

Een epoxyvloer is opgebouwd uit epoxyharsen, deze harsen worden uit ruwe aardolie gewonnen. Betonlook epoxyvloeren zijn goed bestand tegen chemicaliën, vocht en hoge belasting. Epoxyvloeren met betonlook zijn daarom erg populair in fabriekshallen, showrooms en winkels. Met name de hoge belastbaarheid van betonlook epoxyvloeren is een voordeel ten opzichte van de betonlook PU vloer.

 • Extreem hoge belastbaarheid
 • Slijtvast en vochtbestendig
 • Bestand tegen chemicaliën

Meer over betonlook epoxyvloeren

Wat is een betonlook PU gietvloer?

Polyurethaan (PU) is een type kunststof dat uit ruwe aardolie wordt gewonnen. Dit materiaal ontstaat als er twee kunststofcomponenten met elkaar worden gecombineerd. Een betonlook PU vloer is elastischer dan een betonlook epoxyvloer, daardoor is de vloer zeer geschikt voor het verwerken van vloerverwarming in de vloer. Dankzij de elasticiteit zal de vloer niet scheuren of beschadigd raken door de temperatuurverschillen.

 • Licht elastisch
 • Vloerverwarming mogelijk
 • Voelt warm en comfortabel aan
 • Krasbestendig

Meer over betonlook PU vloeren

 

Wat is betonlook?

Scandinavisch, Deens en industrieel design zijn trendy. De betonlook geeft een minimalistische en robuuste uitstraling aan uw interieur en past daardoor perfect bij de genoemde trends. Bij het aanbrengen van een betonlook gietvloer worden twee kleuren ter plekke met elkaar gemengd, zodat er een vloer met een speels karakter ontstaat. Betonlook gietvloeren zijn zelfnivellerend en vormen zo een gladde en naadloze vloer.

Bekijk ook:

 

Onderhoud

Gemak en comfort zijn kenmerkend voor betonlook gietvloeren. Deze vloeren zijn makkelijk in onderhoud. Stof en vuil zijn eenvoudig te verwijderen met een Swiffer of bezem. De betonlook vloer is vochtbestendig, waardoor vlekken niet in de vloer trekken en makkelijk met een doekje te verwijderen zijn.

Meer informatie over het schoonmaken van een betonlook vloer

Prijzen

Een betonlook gietvloer wordt aanzienlijk goedkoper als je de vloer op een groter oppervlak aanbrengt. Daarnaast is het type ondergrond bepalend voor de prijs van een betonlook vloer. Vraag gratis een offerte aan voor een exacte prijsopgave.

Meer informatie over prijzen van een betonlook gietvloer

 

Neem contact op of bezoek onze showroom

Kom langs in onze showroom in Amsterdam om de gietvloeren in het echt te bekijken. Heb jij vragen over onze betonlook vloeren of wil je een offerte aanvragen? Neem dan via mail of telefonisch contact met ons op.

 


Vrijblijvende offerte


Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.