Betonlook vloercoating onderhoud

Een betonlook vloercoating is een vloertype dat zeer gemakkelijk te reinigen en onderhouden is. Om al het stof en vuil dat op het oppervlak van de vloer ligt te verwijderen, gebruik je alleen een stofzuiger of een Swiffer. Een bezem mag ook, maar zorg dan wel dat je een bezem gebruikt met zachte haren. Wanneer de haren te hard zijn, dan kan de vloer beschadigd raken. Lees meer over betonlook vloercoating onderhoud:

Onderhoud betonlook vloercoating voor een langere levensduur

Een betonlook vloercoating gaat zo’n 20 tot 25 jaar mee, mits de vloer regelmatig wordt onderhouden. Met regelmatig onderhoud wordt bedoeld dat de vloer wekelijks wordt gestofzuigd en gedweild.

  1. Wekelijks stofzuigen met een zachte parketborstel.
    Een Swiffer of een bezem met zachte borstel gebruiken volstaat ook.
  1. Dweilen met koud water.
    Ververs het water regelmatig: dweilen met vervuild water maakt de vloer juist vies. Dweilen met twee emmers is ook een optie.

Ook kan de toplaag na enige tijd worden vervangen: dit is echter afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt.

Voor meer informatie over het schoonmaken en onderhouden van jouw betonlook vloercoating of het verwijderen van hardnekkige vlekken, kun je contact met ons opnemen.

Wij kunnen je meestal telefonisch helpen. Als dit niet lukt, dan maken wij een afspraak om bij je langs te komen.

Krassen voorkomen op een betonlook vloercoating

Een betonlook vloercoating is zeer slijtvast, maar is wel gevoelig voor krasjes. Met enkele handige hulpmiddelen en tips voorkom je dat er krassen ontstaan in de betonlook vloercoating. Zo kun je jarenlang genieten van een nette vloer in jouw woning of bedrijfspand.

Tips en advies voor jarenlang plezier van jouw betonlook vloercoating:

Gebruik geen schoonmaakmiddelen

Om je betonlook vloercoating te reinigen en onderhouden, kun je het best gebruik maken van koud water. Schoonmaakmiddelen hebben een averechts effect en laten een plakkerige laag achter op je vloer. Deze plakkerige laag trekt stof en vuil aan, waardoor de vloer na het schoonmaken juist viezer wordt.

Inloopmat

Voorkom dat vuil, steentjes en zand naar binnen worden gelopen door een brede inloopmat bij je voor- en achterdeur te plaatsen. Zand en steentjes hebben hetzelfde effect als schuurpapier wanneer deze in contact komen met de vloercoating.

Viltjes gebruiken

Meubels en andere zware objecten die op de betonlook vloercoating staan, kunnen het best worden geplaatst op viltjes. Wanneer je gaat schuiven met de meubelen zonder viltjes, dan veroorzaakt dit al gauw krassen.

Vermijd kunststofwielen

Controleer of je bureaustoel en andere stoelen zachte wielen hebben. Kunststofwieltjes zorgen voor slijtage en kale plekken op jouw vloer. Door gebruik te maken van rubberen wieltjes voorkom je dit.

Bekijk ook de pagina over betonlook vloercoating voor meer informatie.

Hardnekkige vlekken schoonmaken

Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken of meer advies over het schoonmaak en onderhoud van je betonlook vloercoating neem je contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur. Je kunt ons telefonisch en per e-mail bereiken.

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.