Hoe kun je je betonnen vloeren er mooier uit laten zien?

Beton wordt al honderden jaren als bouwmateriaal gebruikt. Het is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook ongevoelig voor de elementen. Een betonnen huis zal vrijwel zeker een betonnen vloer hebben. De betonnen vloeren in de meeste panden zijn echter koud en saai. Het hoeft niet zo te zijn. Je wilt ook geen bedrijf of professional inhuren om de betonnen vloer volledig te verwijderen, wat destructief en duur kan zijn. Het beste alternatief is om je betonnen vloeren er beter uit te laten zien. Dat kan met de onderstaande manieren!

Hars

Een goede tip voor het verbeteren van betonnen vloeren is het gebruik van hars om het te transformeren. Hars kan worden gebruikt op betonnen vloeren voor industriële of decoratieve doeleinden. Er zijn tal van voordelen aan het aanbrengen van hars op betonnen vloeren. De meest krachtige zijn dat ze de duurzaamheid van de vloer verhogen en in de toekomst tot veel kostenbesparingen zullen leiden. Harsvloeren kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, maar de drie meest voorkomende materialen zijn epoxy, polyurethaan en MMA. Epoxyharsvloeren zijn de meest populaire optie vanwege de kleurvariatie die het biedt.

Zuur

Betonnen vloeren zijn geweldig omdat het gemakkelijk te onderhouden is. Je kunt deze ondoordringbaar maken voor water en andere vloeistoffen, bijvoorbeeld de vetspatten van je beste tosti ijzer, door de betonvloer met zuur te bevlekken. Het afdekken van de betonnen vloer is een fantastische manier om het er mooier uit te laten zien. Zuurkleuring is een proces waarmee je het uiterlijk van je vloer kunt verbeteren. Normaal gesproken gebruik je zoutzuur of fosforzuur gemengd met bepaalde zouten om zuurvlekken op een betonnen vloer te maken. Het zuur zal poriën in het beton openen, terwijl de zouten een chemische reactie met de vloer veroorzaken en deze verkleuren.

Schilderen

Een andere manier om een ​​betonnen vloer te maken is door deze te schilderen, het is echter niet zo eenvoudig als je denkt. Het schilderen van een betonnen vloer is anders dan het schilderen van andere delen van het huis. De manier om betonnen vloeren te schilderen, is door epoxybehandelingen te gebruiken. Ze worden meestal gebruikt voor het afdichten en repareren van vloeren die zijn vernietigd. De fantastische kwaliteit van epoxybehandelingen is dat het verkrijgbaar is in een breed scala aan kleuren, wat mogelijk ook het geval is bij een mobiele airco kopen.

Polijsten

In veel moderne loft-appartementen vind je gepolijste betonnen vloeren. Het biedt een interessante dynamiek aan de ruimte door het esthetisch aantrekkelijk te maken en het te contrasteren met onafgewerkt beton. Als je gepolijst beton wilt, moet je het oppervlak schuren met steeds fijnere schuursponsjes. De vloer kan glad worden en iemand pijn doen. De reden is dat je bij het polijsten van beton een zeer glanzende en glanzende afwerking kunt bereiken met schuursponsjes. Je kunt op elk moment van het proces stoppen als je je prettig voelt bij de afwerking van het gepolijste beton. Je kunt de vloer ook verzegelen om hem een ​​beschermende glans te geven.

Ook interessant: