Een cement gebonden gietvloer of een kunststof gietvloer?

Heb jij interesse in een gietvloer, maar wil je graag meer weten over de verschillen tussen een cement gebonden gietvloer en een gietvloer op basis van kunststof? Wij leggen je in deze blog de verschillen uit. Zo kan je beslissen welk type gietvloer voor jou het beste is.

Een cement gebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer noemen we ook wel een vloer van woonbeton. Woonbeton heeft een stoere industriële look en lijkt net op beton. Toch zijn er wel wat verschillen met echt beton. Het is namelijk duurzamer, makkelijker schoon te maken en waterafstotend. Ook voelt een vloer van woonbeton comfortabeler aan dan het harde beton. Daarom kiezen steeds meer mensen voor woonbeton. Woonbeton is een cementgebonden gietvloer, waarbij vloerverwarming mogelijk is. Het grote verschil met een gietvloer op basis van kunststof is dat de vloer iets dikker is, maar dit vaak geen consequenties voor de inrichting van jouw woning.

cementgebonden gietvloer

Een gietvloer op basis van kunststof

Gietvloeren worden gemaakt op basis van een kunsthars, Er is de kunsthars epoxy, die erg sterk is. Epoxy gietvloeren worden daarom veel gebruikt in industriële ruimtes. Epoxy gietvloeren kunnen namelijk goed tegen zware belasting van bijvoorbeeld machines of vrachtwagens. De andere kunsthars die gebruikt wordt voor gietvloeren is polyurethaan ( een PU gietvloer Greenline). Dit type gietvloer is juist populair in woningen. Want een PU gietvloer is comfortabeler dan een epoxy gietvloer. Bij beide typen gietvloeren is vloerverwarming mogelijk. Het grote verschil met een gietvloer van woonbeton is het materiaal waar het van gemaakt is en de dikte. Een gietvloer op basis van kunsthars is dunner, maar wel net zo sterk.

De verschillen tussen beide vloeren

Het is vooral het materiaal dat anders is tussen beide vloeren. Want qua uiterlijk lijken ze verder heel erg op elkaar. Een vloer van woonbeton lijkt net beton, maar dat is ook mogelijk bij een epoxy gietvloer of een PU gietvloer. Dit noemen wij een betonlook vloer.  Beide vloeren zijn strak, comfortabel, waterafstotend en zien er prachtig uit. Voor welk soort gietvloer kies jij?

Bron afbeelding: Pinterest