De drie kenmerken van een gietvloer

De drie kenmerken van een gietvloer. We kunnen met een gerust hart zeggen dat de gietvloer dé woontrend van de afgelopen jaren is. Het is veelbesproken in allerlei magazines, op blogs en op websites, en men kan er geen genoeg van krijgen. Er zijn tal van voordelen te benoemen, van de naadloze afwerking tot de antistatische werking. Maar de meest voor de hand liggende kenmerken zijn net zo belangrijk bij het maken van je keuze. Daarom bespreken we hier drie aspecten die de gietvloer echt onderscheiden van de rest.

De drie kenmerken van een gietvloer:

Past in iedere kamer

Veel mensen denken bij een gegoten vloer al gauw aan een fabriekshal, loods of werkplaats. Maar juist binnenshuis komt de gietvloer echt tot zijn recht. Dat is ook de reden dat de populariteit van de woonbeton in de woonwereld ook zo snel is toegenomen. Door de veelzijdigheid van de gietvloer, en de ongekende ontwerpmogelijkheden die er zijn is de kunststof vloer echt geschikt voor iedere kamer. Een babyblauwe gietvloer in de kamer van je zoontje, of juist een betonlook vloer in de woonkamer; een luxe vloer is genieten.

De kameleon onder de vloeren

Omdat de gegoten vloer zoveel designopties heeft, hoef je je stijl niet op de vloer aan te passen. Een gietvloer past in ieder interieur, en valt altijd in de smaak. Of je woonkamer nou in brocante stijl of modern is, strak of knus, een gietvloer sluit altijd naadloos aan op jouw smaak. Een betonlook vloer kan een strakke, moderne kamer helemaal afmaken. Maar als je een knusse kamer hebt met veel tierelantijntjes, brengt een gegoten vloer juist sereniteit en rust.

Foto´s gietvloeren De drie kenmerken van een gietvloer

De praktische woonbeton vloer

Een gietvloer is niet alleen wat design betreft een topper, ook de praktische voordelen van een gietvloer zijn ongekend. Het gemak waarmee je de vloer schoonmaakt is niet te vergelijken met vloeren van hout of laminaat. Ook hoef je je geen zorgen te maken over vlekken die in de vloer trekken, omdat de kunsthars waarmee gietvloeren gemaakt worden vloeistofdicht is. Je hoeft alleen regelmatig het stof af te nemen, en zo nu en dan dweilen met een speciaal zeepvrij reinigingsmiddel.

1 gedachte over “De drie kenmerken van een gietvloer”

Reacties zijn gesloten.