De voordelen van een gietvloer

Loop jij al een tijdje met het idee om een andere vloer in huis te nemen? Dan heb je vandaag de dag natuurlijk ontzettend veel keuze. Waar tot enkele jaren geleden laminaat natuurlijk hele hot was, zien we dat tegenwoordig de gietvloer een ware opmars maakt. Deze vloeren zijn dan misschien wel wat duurder in aanschaf, maar hebben daarentegen wel ontzettend veel voordelen. Niet alleen gaan ze veel langer mee, maar zijn ze ook nog eens extra duurzaam. Kortom, allerlei voordelen dus om er een goed over na te denken. Om je een idee te geven waarom de keuze voor een gietvloer er zeker één is om eens goed over na te denken, hebben we nog een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

Eenvoudig om schoon te houden

Een groot voordeel van een gietvloer, is dat ze eenvoudig zijn schoon te maken. Doordat vloer namelijk volledig egaal is, heb je niet te maken met naden en kieren, waar je dit bij een houten of PVC vloer wel hebt. Echter is het wel belangrijk dat je je vloer op de juiste manier schoonmaakt en dus geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat je je vloer beschadigd en laat dit nu net iets zijn waarvoor je niet bent verzekerd. Althans, bij de meeste verzekeraars niet. Het vergelijken van je inboedelverzekering kan dus een verstandige keuze zijn. Overigens is het periodiek onder de loep nemen van al je verzekeringen verstandig om te doen. Online verschillende verzekeraars vergelijken en daarna je auto verzekeren is verstandiger dan direct ergens een verzekering af te sluiten.

gietvloer voordelen

Gietvloeren zijn waterdicht

We kunnen je verzekeren dat wanneer jij een emmer water op een houten vloer of laminaat laat vallen, deze vloer binnen enkele dagen begint krom te trekken. Dit is één van de grote voordelen wat een gietvloer heeft. Deze vloeren zijn namelijk volledig waterdicht. Dit betekent dus dat je prima de volledige bovenverdieping inclusief de badkamer kunt voorzien van dezelfde vloer. Uiteraard is het wel verstandig indien je geen douchecabine hebt om gebruik te maken van een dorpel om de twee ruimtes af te scheiden. Je zit er ondanks dat deze vloeren waterdicht zijn ook niet op te wachten dat je hal straks helemaal onder het water zit.

Perfect voor het geleiden van warmte

Met de stijgende energieprijzen is het wel zo fijn dat je optimaal rendement haalt wanneer je je huis verwarmt. Wanneer je daarom dus kiest voor een gietvloer, is het ook aan te raden om te overwegen om vloerverwarming te laten plaatsen. Deze vloeren zijn namelijk perfect voor het gelijkmatig verdelen van de warmte en blijven ook een hele tijd warm. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een stuk minder CO2 uitstoot, maar ook dat je minder gas verbruikt, wat je energierekening ten goede komt. Dus ben jij op zoek naar een andere vloer, dan is het zeker goed om een serieus te kijken naar de mogelijkheden voor het laten plaatsen van een gietvloer.