Dikte van een gietvloer betonlook

Een gietvloer is een sterke duurzame vloer die jarenlang voor een mooie basis zorgt in je interieur. Het feit dat een gietvloer met zoveel interieurstijlen gecombineerd kan worden, maakt dat veel mensen hun kantoor of huis een make-over willen geven. Wanneer je een bestaande ruimte een upgrade wilt geven, dan ben je misschien nieuwsgierig naar de gietvloer dikte van een gietvloer betonlook. Want hoe moet het met de bestaande plinten, deuren en drempels? In de praktijk blijkt de dikte gietvloer vrijwel nooit te ruim en zorgt het aanleggen bijna nooit voor problemen. Gietvloerbetonlook.nl praat je bij over welke dikte gietvloer je kunt verwachten.

De voordelen van een dunne vloer

Een gietvloer is een interieurtrend die inmiddels blijvend populair is geworden. Hotels, nieuwbouwprojecten, appartementen, grachtenpanden, fabriekshallen en yogascholen; zomaar wat plekken waar de specialisten van Gietvloerbetonlook.nl een gietvloer hebben geleverd. De populariteit van de gietvloer is niet voor niets. Naast de duurzaamheid en mooie looks van de vloer is de vloer verre van dik. Sterker nog, de dikte gietvloer is zo minimaal dat het een van de dunste vloeren is. Dit is ideaal, want zo kun je een gietvloer makkelijk over een bestaande vloer aanbrengen. De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen omdat een gietvloer erg dun is.

Gietvloer Leidschendam-Voorburg - dikte van een gietvloer betonlook

Hoe dik is een gietvloer betonlook?

De precieze dikte van een gietvloer betonlook is lastig in te schatten. Dit komt omdat dit afhangt van het soort gietvloer dat je kiest en de bijbehorende opties. Deze factoren zijn mede bepalend voor de dikte gietvloer die ontstaat. Ook de ruimte speelt mee. In de praktijk zien we dat de dikte gietvloer nooit meer dan 10 millimeter wordt. Daarom is een gietvloer betonlook vrijwel nooit te dik voor een bepaald project. In de meeste gevallen kun je drempels en plinten dan ook gewoon laten liggen. Ook grote deuren zorgen meestal voor geen enkel probleem in combinatie met de gietvloer dikte.

De precieze dikte van een gietvloer betonlook

Welke dikte gietvloer kun je verwachten? Ondanks dat de precieze dikte van een gietvloer betonlook erg kan variëren, hebben we een klein overzicht gemaakt. Let op, dit is een indicatie van het aantal millimeters, dus dit kan in de praktijk anders uitpakken. Vraag daarom altijd vakkundig advies als je zeker wilt zijn van de precieze dikte voor jouw specifieke vloerproject! Is het je trouwens ook opgevallen dat een epoxyvloer het minste aantal millimeters heeft? Dat is opvallend, want het is juist een van de sterkste gietvloeren. Zo zie je dat het aantal millimeters niets te maken heeft met hoe sterk de vloer uiteindelijk is.

Woonbeton 4-8 mm
Polyurethaan vloer 3-5 mm
Epoxyvloer 2-3 mm

Extra opties

De dikte van een gietvloer betonlook wordt dus onder andere bepaald door het soort gietvloer dat je kiest. Je kunt je gietvloer echter met aantrekkelijke opties bestellen die het geheel wel wat dikker kunnen maken. Als je bijvoorbeeld van comfort houdt, kun je kiezen voor vloerverwarming. Deze wordt onder je gietvloer aangebracht en maakt je gietvloer wel wat dikker. Woon je in een appartement? Dan wil je misschien wat extra geluiddempende maatregelen nemen. Een geluiddempende laag is dan een goede oplossing. Dit zorgt echter wel voor wat extra millimeters. Heb je te maken met veiligheidsvoorschriften in je bedrijfspand, garage of fabriek? Dan ben je misschien verplicht om een antisliplaag te laten aanbrengen. Al deze opties kunnen er voor zorgen dat de gietvloer betonlook uiteindelijk iets dikker wordt. Echter, een gietvloer betonlook zal altijd relatief dun uitvallen.

Meer weten?

Plannen voor een renovatie, make-over of upgrade van je kantoor of woonhuis? Laat niets aan het toeval over en laat je goed en vakkundig informeren over de precieze dikte van een gietvloer betonlook. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wil je liever eerst een beeld van het kostenplaatje? Vraag dan online een offerte aan. Dit is geheel vrijblijvend.

Ook interessant: