Een betonlook gietvloer terras

Een gietvloer is onwijs populair in huis, maar wist je dat een betonlook gietvloer ook buiten kan worden aangelegd? In de vorm van een betonlook gietvloer terras! Het is erg mooi om een gietvloer vanuit binnen naar buiten door te laten lopen. Maar het aanbrengen van een gietvloer terras is wel iets ingewikkelder. Want buiten zijn er veel meer factoren die invloed hebben op de betonlook gietvloer. Er zijn daarom goede voorbereidingen nodig en er moet ook het juiste moment worden uitgekozen voor de aanleg van de gietvloer.

Een betonlook gietvloer terras

Een stijlvol terras

Dit is een goed voorbeeld van een gietvloer terras. Een heel modern en strak terras! Lijkt het jouw wel wat om een gietvloer terras in jouw tuin te hebben? Dan vertellen we je graag wat er bij komt kijken.

Een goede voorbereiding

Om een gietvloer terras te kunnen aanbrengen is goede voorbereiding erg belangrijk. De ondergrond moet stabiel zijn en mag niet vochtig zijn. De gietvloer kan niet direct op aarde aangebracht worden. Is de tuin nog helemaal leeg? Dan zal er eerst een betonnen vlakke basis aangelegd moeten worden met hierover een vochtwerende ondervloer. De gietvloer specialist kan je hier een goed advies over geven en weet precies wat werkt.

Bescherming van de gietvloer

Een gietvloer moet ook beschermd worden tegen diverse weersomstandigheden en vuil. Regen, sneeuw en UV-straling kunnen de gietvloer allemaal aantasten. Er wordt daarom een beschermende laag aangebracht.

Een gietvloer buiten in de zomer aanbrengen

Het beste moment om een gietvloer aan te laten brengen is in de zomer. Dan is er het minste kans op regen. Want een gietvloer kan tijdens de droogperiodes niet goed tegen vocht. Het beste is om een periode uit te kiezen waarbij er geen regen wordt voorspeld.

Laat een gietvloer terras aanbrengen door een specialist

Het aanbrengen van een gietvloer terras is een secuur klusje. Daarom is het belangrijk om een ervaren specialist in te schakelen. Heb je interesse in een betonlook gietvloer terras? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bron afbeelding: Pinterest