Een betonlook vloer vergeleken met andere vloeren

Een betonlook vloer vergeleken met andere vloeren: een betonlook vloer is een vloer met veel bijzondere kenmerken. Maar er zijn zoveel verschillende vloeren! Elke vloer heeft zijn eigen bijzonderheden. Bepaalde vloeren worden gekozen om hun looks,  zoals houten vloeren, stenen vloeren en ook betonlook vloeren. Andere vloeren worden juist gewaardeerd omdat ze zo’n praktisch zijn, denk aan een linoleum vloer. Of men kiest juist voor een vloer omdat deze niet duur is. In deze blog vertellen we je meer over de eigenschappen van een betonlook vloer en wat de verschillen zijn met andere type vloeren.

Een betonlook vloer vergeleken met andere vloeren

Een betonlook gietvloer vs. een betonnen vloer

Deze vloeren lijken op het eerste gezicht erg op elkaar. Maar toch zijn er grote verschillen:

 • Een betonnen vloer is dikker. Hierdoor is een betonnen vloer moeilijker te combineren met ander type vloeren. Een betonlook vloer is daarom beter geschikt om te combineren met andere type vloeren.
 • Een betonnen vloer is minder flexibel. Hierdoor krijgt de vloer sneller scheuren en voelt de vloer erg hard aan. Een betonlook vloer is flexibeler en voelt daardoor comfortabel aan.
 • Een betonnen vloer kan niet gecombineerd worden met vloerverwarming want de vloer kan daardoor scheuren. Een betonlook vloer is wel te combineren met vloerverwarming.
 • Een betonnen vloer is gevoeliger voor vlekken. Omdat een betonnen vloer niet waterafstotend is wordt vocht snel opgenomen en is het moeilijk om vlekken te verwijderen. Een betonlook gietvloer is waterafstotend, waardoor vlekken goed verwijderd kunnen worden als je er op tijd bij bent.
 • Een betonnen vloer is goedkoper dan een betonlook gietvloer. Een betonnen vloer kost gemiddeld € 40,- per vierkante meter, een betonlook gietvloer kost gemiddeld €75,- per vierkante meter.

Een betonlook gietvloer een stenen vloer

Een stenen vloer en een betonlook gietvloer zijn beide vloeren met een natuurlijke look. Ook zijn beide vloeren strak en makkelijk schoon te houden. Ook zijn beide vloeren in veel kleuren beschikbaar en beide vloeren gaan goed samen met vloerverwarming. . Maar er zijn ook verschillen:

 • Een stenen vloer is harder dan een betonlook gietvloer. Daarom voelt een stenen vloer minder comfortabel aan.
 • Een betonlook gietvloer is strakker en zorgt voor meer eenheid in de ruimte.
 • De gemiddelde prijs van een stenen vloer verschilt erg en loopt van € 20,- tot €80,- per vierkante meter. De gemiddelde prijs van een betonlook vloer is €75,-  per vierkante meter.

Een gietvloer in vergelijking met een houten vloer

Een houten vloer ziet er totaal anders uit dan een gietvloer en vaak vindt men óf de één óf de ander mooi. Een betonlook gietvloer is strak en modern terwijl een houten vloer natuurlijker en klassieker is. Beide voelen wel warm en comfortabel aan.

 • Een betonlook gietvloer is duurzamer dan een houten vloer. Een betonlook vloer is beter bestand tegen vocht en zal ook minder snel beschadigen. Een houten vloer heeft regelmatig onderhoud nodig.
 • Een houten vloer is iets gehoriger dan een gietvloer, het is goed om hier rekening mee te houden als je meerdere verdiepingen in de woning hebt.
 • Het is net als bij een gietvloer mogelijk om bij houten vloeren vloerverwarming te laten aanbrengen, maar het hout moet hiervoor wel eerst behandeld worden zodat het waterafstotend is.
 • De gemiddelde prijs van een houten vloer is € 40,- per vierkante meter. De gemiddelde prijs van een betonlook vloer is €75,-  per vierkante meter.

Een gietvloer in vergelijking met tapijt

Een betonlook vloer en tapijt zijn totaal ander vloerenbedekkingen. Bijna in alles verschillen deze twee vloeren.

 • Vloerbedekking van tapijt is zacht en huiselijk. Een betonlook gietvloer is glad en strak en moderner
 • Tapijt trekt veel stof en vuil aan. Ook wanneer iets op het tapijt wordt gemorst krijg je dat er vaak moeilijk weer uit.  Een betonlook gietvloer is hygiënischer.
 • Tapijt voelt zachter aan dan een betonlook gietvloer. Met blote voeten lopen over een hoog tapijt voelt heerlijk aan! Toch is een gietvloer ook comfortabel want een gietvloer is licht elastisch en heeft een aangename temperatuur.
 • De prijs van tapijt ligt rond de €30,- euro per vierkante meter. De gemiddelde prijs van een betonlook vloer is €75,-  per vierkante meter
Bron afbeelding: Pinterest