Een gietvloer in de keuken

Een gietvloer is een geweldige vloer om in de keuken te plaatsen. Een gietvloer is volledig naadloos en vochtwerend waardoor een gietvloer erg hygiënisch is. Het is geen probleem als er iets gemorst wordt, je maakt het makkelijk weer schoon. Daarnaast is een gietvloer een duurzame vloer die ook tegen een stootje kan. Heb je interesse in een gietvloer in de keuken? Doe inspiratie op met vijf mooie keukens met gietvloeren.

Een betonlook gietvloer

In deze schitterende keuken is er gekozen voor een donkere betonlook gietvloer. Je kunt lichte kleurverschillen in de vloer zien zitten. Een betonlook gietvloer wordt gemaakt met een kleurmix met twee kleuren. Hierdoor ontstaat het bijzondere beton effect. De donkergrijze gietvloer staat erg goed bij het zwarte keukenblok. De donkere kleuren zijn weer eens wat anders.

Een betonlook gietvloer in een witte keuken

In deze schitterende keuken is er gekozen voor een donkere betonlook gietvloer. Je kunt lichte kleurverschillen in de vloer zien zitten. Een betonlook gietvloer wordt gemaakt met een kleurmix met twee kleuren. Hierdoor ontstaat het bijzondere beton effect. De donkergrijze gietvloer staat erg goed bij het zwarte keukenblok. De donkere kleuren zijn weer eens wat anders.

Een minimalistische keuken

Voor liefhebbers van een minimalistische stijl is een gietvloer in een solo kleur een zeer geschikte keuze. Een gietvloer in een solo tint is overal precies dezelfde kleur en is volledig naadloos. Voor een heel rustig egaal resultaat. Het staat erg mooi in deze verder zeer minimalistische keuken.

Een open woonkeuken

De gietvloer is hier letterlijk uitgelicht door de lichtbalken onder het keukenblok. De grijze gietvloer loopt door tot in de woonkamer en verbind de verschillende delen van de ruimte met elkaar. Grijs is hier gecombineerd met wit en zwart, een klassieke en tijdloze combinatie.

Een moderne keuken

Nog een prachtige moderne keuken waar voor veel wit gekozen is. De keuken is erg strak met kastdeuren zonder handgrepen. De strakke vormen lopen zelfs door tot in de barkrukken. De lichtgrijze betonlook gietvloer is ook hier een mooie basis voor een modern interieur.

Meer licht in de keuken

Hoe krijg je meer licht in de keuken zonder extra verlichting aan te brengen? Dat bereik je door voor lichte kleuren te kiezen op grote oppervlakken. In deze woonkeuken zijn de kastdeuren wit en het aanrechtblad grijs en daar is de lichte gietvloer in grijs aan toegevoegd. Lichte kleuren weerkaatsen en leveren meer licht in een ruimte op.

Hygiënisch & modern

Naast het comfortabele karakter van een gietvloer profiteer je ook van twee andere voordelen met een gietvloer keuken. Het schoonmaakgemak van een gietvloer bevordert namelijk de hygiëne in de keuken. 

Mors- en knoeivlekken veeg je in een handomdraai van de het naadloze oppervlak van de keukenvloer.

Daarnaast zijn gietvloeren moderne keukenvloeren. Ze gaan lang mee en zijn duurzame vloeroplossingen voor de toekomst. In combinatie met een vloerverwarming en warmtepomp levert de keuken gietvloer een hoog rendement op, waardoor je direct bespaart op de energierekening.

Aanbrengen: eerst de keuken?

Laat je eerst de gietvloer aanbrengen of eerst de keuken plaatsen? Die vraag krijgen we regelmatig wanneer we een gietvloeren mogen aanbrengen in een nieuwbouw- of renovatieproject. Als je de keuze hebt, omdat de keuken nog niet is geplaatst, dan raden we aan de gietvloer eerst te laten gieten. Op die manier ligt er een vloeistofdichte vloer onder de keuken en loopt de vloer er mooi onderdoor.

Maar mocht jouw keuken al geïnstalleerd zijn, dan is het geen enkel punt om de gietvloer daarna te gieten. Dan dekken we de keuken gewoon af ter bescherming voor we jouw gietvloer keuken laag voor laag aanbrengen.

Keuken gietvloer onderhoud

De gietvloer vraagt weinig onderhoud, dat komt mede door de eenvoud waarmee je een gietvloer keuken schoonhoudt. Alleen stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om gietvloer keuken in topconditie te houden. Door het volledig vloeistofdichte oppervlak kunnen water, olie en ander vuil niet in de gietvloer trekken. Dat is een fijne eigenschappen voor een keukenvloer, aangezien koken en bakken vaak samengaat met knoeien en morsen.

Agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet nodig, sterker nog deze kunnen de gietvloer beschadigen. Het is beter voor jouw gezondheid en het behoud van de gietvloer om niet met chemische middelen schoon te maken.


Vrijblijvende offerte


Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom

Druk op de oranje knop om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Na ontvangst nemen we contact met je op voor een afspraak in onze showroom. 

We ontvangen je van harte van maandag t/m zaterdag in onze showroom op het Amstel Business Park. Vrijblijvende offerte