Epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren hebben door de sterke en duurzame eigenschappen lange tijd de weg gevonden in de industriële sector. De laatste decennia hebben gietvloeren ook een andere weg ingeslagen. De binnenhuisarchitecten hebben epoxyvloeren namelijk als basis genomen om in woningen van particulieren een perfect gladde en naadloze vloer aan te leggen.

Er zijn voor de particuliere sector echter andere dan epoxy gietvloeren geschikt die over een betere samenstelling beschikking voor interieurs.

Eigenschappen epoxy gietvloeren

De basis van de samenstelling van een epoxy gietvloer is hard en mist daardoor de elasticiteit die in woningen voor comfort zorgt. De slagvastheid en stootvastheid zijn bijzonder hoog. Dat maakt gietvloeren ook bij uitstek geschikt voor de industriële ruimte. Alle gewenste kleuren zijn mogelijk en door de vloeistofdichtheid en eenvoud van het onderhoud, kunnen epoxy vloeren ook ideaal zijn om in een kantoor te leggen. Een van de onderscheidende kenmerken is dat een gietvloer in hoogglans kan worden uitgevoerd.

Bij beweging van de ondergrond kunnen er in gietvloeren scheuren ontstaan en ook verkleuring kan optreden. Bij een uitvoering in hoogglans worden gietvloeren gevoeliger voor krassen.

Gietvloeren voor industriële sector

Uit de genoemde eigenschappen van epoxyvloeren blijkt al dat deze vloersystemen bij uitstek geschikt zijn om toepassen in een industriële ruimte. De eigenschappen van epoxy gietvloeren laten ook zien dat deze vorm van vloerafwerking minder comfort oplevert in een interieur. Dat is dan ook een van de nadelen van epoxy gietvloeren, maar dat betekent niet dat er voor particulieren niet een perfecte oplossing is.

Epoxy gietvloeren zijn als uitgangspunt genomen om het vloersysteem perfect te maken voor toepassing in woningen. Door een andere samenstelling toe te passen, kan er een gietvloer worden gelegd die wel over elasticiteit beschikt en daardoor ook direct meer comfort biedt. De epoxy gietvloeren kunnen in de industriële ruimten worden toegepast en voor gietvloeren voor particulieren bieden wij een andere ideale oplossing.

Vind je de uitstraling van epoxy gietvloeren fantastisch en zou jij qua stijl en sfeer eenzelfde vloer in jouw woning willen hebben? Neem dan contact met ons op voor de beste oplossing om de uitstraling van epoxy gietvloeren in je woning te realiseren.


Vrijblijvende offerte


Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.

Plaats een reactie