Een gietvloer kan in principe overal gelegd worden. In fabrieken, nieuwbouwwoningen, monumentale panden en zelfs buiten als terras. Dit komt omdat het materiaal van een gietvloer veel verschillende toepassingen kent. Ook een gietvloer in een appartement is een geweldige toepassing. Lees gauw verder over de voor- en nadelen hiervan.
Geschikte gietvloeren voor een appartement
Voor een appartement wordt vaak gekozen uit twee soorten materialen: Epoxy of Polyurethaan. Beide vloeren zijn gemaakt van kunsthars. Dit materiaal is sterk en slijtvast. Toch zijn beide soorten vloeren aangenaam, dit komt omdat het materiaal ook licht elastisch is. Een Epoxy vloer is iets harder dan een Polyurethaan (PU) vloer. Daarom adviseert Gietvloerbetonlook.nl in de meeste gevallen dan ook om een PU gietvloer in je appartement te nemen. Dit is iets zachter en comfortabeler. Bovendien zal een PU vloer zachtere geluiden maken wanneer je er op loopt. Deze gietvloer kan je overigens gerust door laten lopen in de badkamer. Een gietvloer van Polyurethaan is vloeistofdicht, dus vocht is geen probleem.
Voordelen gietvloer in een appartement
Het voordeel van een gietvloer in een appartement is als eerste dat deze vloer het appartement groter doet lijken. Dit komt omdat een gietvloer glad en strak is. Zeker in kleinere appartementen kan een gietvloer het interieur flink laten opknappen. Het moderne design maakt het geheel ruimtelijker. Verder is een gietvloer zeer gebruiksvriendelijk. Doordat de vloer stof afstoot en geen gaatjes of kiertjes bevat waar stof in achter kan blijven, is de vloer van zichzelf al hygiënisch. Zoals hierboven gezegd is een gietvloer vloeistofdicht, dus dweilen gaat makkelijk. Even met wat lauwwarm water en een schone dweil over je vloer en je appartement is weer als nieuw.
Nadelen gietvloer in een appartement
Veel mensen denken dat een gietvloer in een appartement niet mogelijk is vanwege geluidsoverlast. Dit is niet juist. In een appartementencomplex of flat zijn geluiden inderdaad moeilijker te isoleren dan bijvoorbeeld in een woonhuis. Vandaar dat wij je altijd zullen adviseren om in een goede ondergrond en eventueel een geluiddempende laag te investeren. Hiermee zul je uiteindelijk je geluidsoverlast flink kunnen reduceren. Een nadeel van een gietvloer in een appartement zou wel het aanleggen van een gietvloer kunnen zijn. De aanleg van een gietvloer duurt namelijk meerdere dagen. Als je geen nieuwbouwappartement hebt, zul je dus een onderdak voor jezelf en je meubels moeten regelen. Na deze investering kun je er natuurlijk wel weer jaren tegenaan.
Meer weten?
Wil je advies over een gietvloer in een appartement? Neem dan contact met ons op. Ook kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.