Zo bescherm jij jouw gietvloer!

Na lang te hebben nagedacht heb je toch de grote stap gezet: die gietvloer ligt eindelijk in je huis! Hartstikke fijn natuurlijk, want je wilde dit al zolang. Nu de gietvloer in je woonkamer ligt, wil je uiteraard wel dat deze mooi blijft. Daarom is het van belang om je gietvloer goed te blijven beschermen. En hoe je dat doet? Met vloerglijders als bescherming!

gietvloer beschermen

Wat is een vloerglijder?

Vloerglijders zijn in andere woorden beschermers die je onder je meubelstukken in huis kunt plaatsen. Dit is vooral bedoeld om krassen en beschadigingen aan je vloer te voorkomen. Stel je voor dat er bijvoorbeeld met meubels, zoals stoelen of tafels, wordt geschoven, zorg je er met vloerglijders voor dat er geen schade aan de vloer wordt aangebracht. Dit maakt ook dat je daardoor voor een langere levensduur van je gietvloer zorgt. En dat is uiteindelijk wel wat je hoopt met de gietvloer in jouw woning.

Verschillende soorten vloerbeschermers

Besluit jij vloerbeschermers aan te schaffen om schade aan je vloer te voorkomen? Dan zijn er verschillende vloerglijders waar je uit kunt kiezen om onder je stoelen, tafels, kasten en andere meubels te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan meubelwielen voor onder je eetkamerstoelen. Naast dat de stoelen nog makkelijker te verplaatsen zijn, bescherm je hiermee de stoelen én de gietvloer. Ook kun je ervoor kiezen om stoel viltjes onder je stoelen te plaatsen ter bescherming. Zo zijn er meer vloerbeschermers waaruit je kunt kiezen om beschadiging te voorkomen.

Jouw keuze voor vloerbescherming

Door de verschillende soorten vloerbeschermers kan het lastig zijn te beslissen welke vloerglijder het beste bij jou past. De keuze voor de vloerbeschermer hangt af van jouw type vloer en het materiaal van je meubelstukken waarvoor de glijders dienen. Voor een gietvloer kan je bijvoorbeeld kiezen voor zowel viltjes als zwenkwielen om geen krassen te krijgen.