Een gietvloer betonlook aanbrengen in een woning

gietvloer betonlook aanbrengen in een woning: een betonlook gietvloer is een gietvloer op basis van kunststof. De gietvloer kan in vrijwel iedere kleur worden aangebracht, dus u kunt de vloer volledig aanpassen op uw eigen interieur. Bij een gietvloer betonlook zijn vooral grijstinten populair, maar we geven u ook graag advies over de andere beschikbare kleuren.

Gietvloer betonlook aanbrengen in een woning

Egale, vetvrije ondergrond

Bij de aanleg van een betonlook gietvloer is het belangrijk dat de vloer wordt aangebracht op een schone en egale ondergrond. Als dit nog niet het geval is, kunnen wij zorgen voor egalisatie van de vloer. Zodra dit is gebeurd, brengen we een primerlaag aan. Deze primer verstevigt de ondergrond en zorgt ervoor dat de gietvloer goed hecht, maar niet te diep in de ondergrond trekt.

De schraplaag

Zodra de primerlaag is gedroogd – dit duurt minimaal 12 uur – kan de zogeheten schraplaag worden aangebracht. Deze schraplaag zorgt voor de ultieme, egale ondergrond en vult de laatste oneffenheden op. Hoe dik deze schraplaag wordt aangebracht, is afhankelijk van de ruwheid van de ondervloer. De droogtijd van deze laag bedraagt ongeveer 18 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

Tijd voor het echte werk: de gietvloer betonlook

Dan is het tijd voor het echte werk: de gietvloer betonlook. De gietvloer wordt aangebracht in de kleurtinten die u van tevoren heeft gekozen. Op dit moment wordt bovendien de structuur en de levendigheid van de gietvloer betonlook bepaald. Daarom adviseren we u om ervoor te zorgen dat u bij deze fase van het aanbrengen van de gietvloer aanwezig bent. Zo kunt u uw wensen kenbaar maken en kunnen wij eventuele aanpassingen doen tijdens het aanbrengen van de gietvloer betonlook.

Beschermen met een lak

Nadat de gietvloer betonlook is aangebracht, gaan we aan de slag met de aflak die wordt aangebracht om de vloer te beschermen. De lak zorgt voor een matte afwerking en beschermt de vloer tegen dagelijks gebruik. Uiteraard is het mogelijk om deze beschermlaag na enkele jaren opnieuw aan te brengen.

Een betonlook gietvloer in uw woning laten aanbrengen?

Onze specialisten komen graag bij u langs om uw gietvloer betonlook aan te brengen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een gietvloer in uw woning? Neem dan contact met ons op en informeer naar de diverse opties.