Gietvloer buiten? Let op deze dingen

Een gietvloer buiten is een geweldig idee. Wat is er nou fijner dan ook buiten kunnen genieten van een aangename vloer die ook nog eens makkelijk schoon te houden is. Toch is een gietvloer buitenshuis aanleggen geen eenvoudige klus. Lees gauw verder waar je op moet letten bij het aanbrengen van een gietvloer terras.

De voordelen van een gietvloer buiten

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een gietvloer buiten? Waarom zou je dat willen. Veel mensen vinden het mooi om hun gietvloer van binnen naar buiten te laten overlopen.

Zo maak je een verbinding tussen binnen en buiten. Hiermee creëer je een ruimtelijk gevoel in de binnenruimte. Ook een gietvloer terras is in opmars. Zeker voor vakantiewoningen en hotels.

Dit is voornamelijk voor het comfort. Een gietvloer van licht elastisch materiaal is namelijk aangenaam om op te lopen en geeft een gevoel van luxe. Maar dit is niet het enige. Een gietvloer terras is namelijk heel makkelijk schoon te houden. Naadloos, vlak en vloeistofdicht. Zo is buiten het terras vegen zo gebeurd.

Kies de juiste ondergrond 

De ondergrond voor een gietvloer moet schoon, droog en vlak zijn. Anders kan een gietvloer niet egaal aangebracht worden en zal je dit altijd blijven zien. Let hier dus op als een betonlookvloer buiten wil aanbrengen. Is de ondervloer vochtig of is hij niet gegarandeerd droog? In dat geval moet er een vochtwerende laag worden aangebracht.

Kies het juiste materiaal

Een gietvloer voor binnen kan niet altijd buitenshuis worden gebruikt. Dit komt omdat het materiaal voor binnen andere eigenschappen vereist als buiten. Buitenshuis moet een gietvloer tegen grote temperatuurswisselingen, regenbuien en hagelsteentjes kunnen. En wat denk je van UV straling. Kies daarom voor geschikt materiaal. Onze specialisten kunnen je hierbij helpen.

Kies het juiste tijdstip

Een gietvloer aanbrengen is een lang proces. Deze wordt namelijk laagje voor laagje aangebracht. Na het aanbrengen van ieder laagje moet de vloer drogen om te harden. De vloer mag dan in geen geval nat worden. Een gietvloer terras of buitenshuis is over het algemeen niet overdekt. Dit kan soms voor problemen opleveren aangezien het weer soms nog wel eens kan wisselen. Het beste is daarom om een gietvloer buiten in de zomer te laten aanleggen. Reken in ieder geval op vier dagen droog weer. Bovendien mogen de temperaturen niet te hoog, maar ook niet te laag zijn.

Kies een specialist

Een gietvloer aanleggen is een ingewikkelde klus en voor buiten geldt dit des te meer. Probeer dit niet zelf te doen, hier heb je zeker een vakman voor nodig. Wil je advies voor jouw vloer buiten of voor je terras? Wij helpen je graag verder. Je kunt hier contact met ons opnemen.


Vrijblijvende offerte


Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maakt u s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.Vrijblijvende offerte