Een betonlook gietvloer combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming is een goede manier om een woning te verwarmen. Bij vloerverwarming voelt de vloer aangenaam aan en het is ook een hele energiezuinige manier van verwarmen als de vloerverwarming met de juiste vloer gecombineerd wordt. Wist je dat een gietvloer een van de beste vloeren is om te combineren met vloerverwarming? Daar zijn verschillende redenen voor. Lees hier waarom het slim is om een gietvloer te combineren met vloerverwarming.

Een gietvloer en vloerverwarming gaan goed samen

Een gietvloer en vloerverwarming zijn een geweldige combinatie. Een gietvloer is namelijk erg dun waardoor de warmte snel wordt verspreid. Daarnaast is een gietvloer ook goed bestand tegen de temperatuurwisselingen. Een gietvloer is licht elastisch waardoor de vloer niet zal scheuren door de warmte.

gietvloer vloerverwarming

Vloerverwarming is energiezuinig

Een gietvloer past zo goed bij vloerverwarming omdat een gietvloer de warmte snel en egaal door de ruimte verspreid. Andere vloeren als een stenen vloer of tapijt zijn dikker waardoor de warmte minder snel door de ruimte wordt verspreid. Zo gaat er energie verloren. Vloerverwarming in combinatie met een gietvloer is een energiezuinige manier om een woning te verwarmen. Door vloerverwarming zal de gehele ruimte goed verwarmen. 

Andere voordelen van vloerverwarming

Maar het combineren van vloerverwarming en een gietvloer heeft nog meer voordelen. Want het staat ook erg mooi om géén verwarming in het zicht te hebben. Maar een verwarming die verstopt is onder een prachtige naadloze vloer.

Ook is het erg handig om voor deze combinatie te kiezen omdat je zo tijd en moeite bespaard. Een gietvloer en vloerverwarming kan tegelijk door hetzelfde bedrijf worden gelegd. Zo hoef je niet dubbel vrij te vragen en betaal je vaak ook minder. Daarnaast wordt door vloerverwarming de luchtcirculatie gestimuleerd en neemt de luchtvochtigheid af.

Welke gietvloer is geschikt voor vloerverwarming?

Niet elke gietvloer is geschikt om gecombineerd te worden met vloerverwarming. Een betonlook gietvloer is zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming omdat deze vloer licht elastisch is.  Een betonlook epoxyvloer is minder geschikt omdat deze vloer niet heel elastisch is en daardoor snel kan scheuren. Neem vooral contact met ons op, wij geven je graag advies.

 Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: