Gietvloer DIY, een goed idee?

Je bent er uit. Je wil een gietvloer betonlook bij jou in huis. Is het dan beter om een vakman in de arm te nemen? Of kan je zwager, je vader, je handige buurman of jijzelf ook wel even een gietvloer aanleggen. Een gietvloer DIY is mogelijk, maar er zijn wat haken en ogen. Houd rekening met de volgende zaken.

Hoeveel tijd heb je voor je gietvloer DIY?

Een gietvloer aanleggen kost veel tijd. Zeker voor een gietvloer DIY moet je nog extra tijd nemen. Heb je tijd om avonden op internet over materialen te lezen en te prijzen te vergelijken? Het aanleggen zelf kost uiteindelijk het meeste tijd. Een gietvloer betonlook is namelijk opgebouwd uit meerdere laagjes. Tussen ieder laagje moet je rekening houden met verschillende droogtijden. Soms is dat een paar uur, soms een dag. Dus reken ruim de tijd voor een gietvloer betonlook DIY.

Coatingvloer Gietvloer Diemen - Gietvloer DIY

Heb je ervaring?

Voor een gietvloer DIY heb je ervaring nodig. Een gietvloer betonlok aanleggen is geen klus die je zo maar kan doen. Het vraagt precisie en je mag geen fouten maken. Ook als je te snel werkt of iets te makkelijk, dan zie je dat direct terug in de vloer. Natuurlijk is een gietvloer DIY niet onmogelijk, maar houd er rekening mee dat een klein foutje al grote gevolgen kan hebben. En als de vloer er eenmaal in zit, kan hij er natuurlijk ook niet zo makkelijk meer uit. Vandaar dat zelfs handige mensen toch liever een vakman inschakelen. Overigens kun je dan gewoon bij het kleurmixen aanwezig zijn. Zo word je gietvloer betonlook exact zoals jij hem wilt hebben en alsnog een beetje DIY.

Hecht je waarde aan garantie?

Als je zelf een gietvloer betonlook aanlegt heb je geen garantie. Mocht je er voor kiezen om een specialist in te schakelen kun je rekenen op garantie. Is er later iets met de vloer kun je vaak terugkomen. Besluit je de gietvloer betonlook zelf aan te brengen en er is iets mee, kun je fluiten naar je geld.

Wil je speciale opties?

Een gietvloer DIY lijkt op het eerste gezicht goedkoper dan een gietvloer betonlook van een specialist. Toch kan dit in de praktijk wel tegen vallen. De specialisten van Gietvloerbetonlook.nl werken bijvoorbeeld snel, efficient en ze hebben verstand van zaken. Ook kun je bij ons rekenen op garantie. Bovendien kan je bij ons kiezen voor speciale opties, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming of een anti-sliplaag.

Wil je meer weten? Kom met ons in contact door een vrijblijvende offerte aan te vragen. We helpen je graag verder.