Is een gietvloer duurzaam?

Steeds meer huishoudens houden bij het inrichten van hun huis rekening met het milieu. Logisch, de opwarming van de aarde gaat ons allemaal aan en iedereen wil hier graag wat aan doen. Maar hoe vertaal je dit door naar de inrichting van je huis? En is een gietvloer duurzaam? Jazeker! Gietvloerbetonlook legt je uit waarom een gietvloer goed in een energiebesparend huishouden past. Ook introduceren we de PU Gietvloer Greenline, onze milieuvriendelijke gietvloer. Lees gauw verder.

Investering voor lange termijn

Een gietvloer is duurzaam omdat dit een vloer is die jaren meegaat. Het is een investering voor lange termijn. Het materiaal is ijzersterk en kan veel belasting aan. Je gietvloer gaat dan in principe ook een leven lang mee. Dit in tegenstelling tot snelle trends die het milieu niet ten goede komen. In die zin is een gietvloer een duurzame keuze. Het kan wel zijn dat de gietvloer na jaren intensief gebruik minder mooi begint te worden. Je hoeft de hele vloer dan niet te vervangen, maar alleen een nieuwe toplaag maakt de vloer weer als nieuw. Dit is een eenvoudige ingreep die je kunt vergelijken met het opnieuw schuren en verven van een houten vloer. Op deze manier is je gietvloer een duurzame investering waarvan je op lange termijn de vruchten plukt.

materialen bij een betonlook vloer Gietvloer-Zwolle - gietvloer duurzaam

Voor energiebesparende huishoudens

Wist je dat een gietvloer voor goede isolatie zorgt? Dit komt omdat de vloer volledig naadloos is en dus de hele vloer bedekt. Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je vloerverwarming onder je gietvloer laten aanbrengen. Dit is een mogelijkheid die veel energiebesparende huishoudens toepassen. Vloerverwarming onder je gietvloer is namelijk een ideale combinatie. Het materiaal van de gietvloer geleidt de warmte makkelijk. Bovendien is vloerverwarming overal in de ruimte. De warmte van de verwarming zal dan ook snel en egaal in de ruimte verspreid worden. Op deze manier sla je twee vliegen in een klap. Je geniet van een aangename verwarming én je bespaart energie. Een duurzaam huishouden hoeft niet onaangenaam te zijn.

Het materiaal

Bij de vraag ‘Is een gietvloer duurzaam?’ komen we al gauw uit bij het materiaal. Het is belangrijk om te weten dat vóór het aanbrengen veel berekeningen worden gemaakt. Het aantal vierkante meters wordt op een exacte manier berekend. Aan de hand hiervan wordt de hoeveelheid materiaal gemaakt. Op die manier wordt de hoeveelheid restafval beperkt. Er is dus geen sprake van materiaalverspilling. Verder is het materiaal van een gietvloer duurzaam. Het is antistatisch en trekt geen stof aan. Hierdoor kun je de vloer makkelijk met alleen water schoonmaken. Vervuilende schoonmaakmiddelen kun je achterwege laten!

Is een gietvloer duurzaam? Met de PU Gietvloer Greenline zeker!

Maar hoe zit het met het materiaal waarvan een gietvloer is gemaakt? Is dat duurzaam? Om ook hierin een steentje bij te dragen aan het milieu heeft Gietvloerbetonlook een milieuvriendelijke gietvloer ontwikkeld. Dit is de PU Gietvloer greenline. Met dit materiaal wordt de CO2 uitstoot gereduceerd zonder dat je hierbij inlevert op kwaliteit. Het is een uniek concept wat heel goed in duurzame huishoudens past. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Liever eerst een beeld van hoe de investering eruit gaat zien? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt dan binnen enkele dagen bericht van ons met een op maat gemaakte prijsopgave.

Ook interessant: