Combinatie gietvloer en houten vloer

Heb jij ook last van keuzestress? Lukt het je niet om te kiezen tussen een gietvloer en houten vloer? Stop dan met stressen, want er is een eenvoudige oplossing. Je kunt een gietvloer en houten vloer namelijk heel goed combineren. Beide vloeren hebben hun voor- en nadelen, maar de combinatie van de twee zorgt voor verbluffend mooie effecten. Laat je inspireren door een gietvloer en houten vloer gecombineerd.

Praktische redenen

Veel mensen kiezen voor een combinatie van een gietvloer en houten vloer vanwege praktische redenen. Zeker in huishoudens met kinderen zien we dit vaak. Dan wordt er een gedeelte in huis gecreëerd waar kinderen helemaal hun gang kunnen gaan en waar het ook niet erg is als de vloer vies wordt. Een gietvloer is namelijk vloeistofdicht en makkelijk schoon te houden.

gietvloer en houten vloer

Een andere praktische combinatie van een gietvloer met een houten vloer zien we vaak in de keuken. Vaak vindt men het prettig om in de keuken een hygiënische vloer te hebben die makkelijk schoon te maken is. In de woonkamer zie je dan de houten vloer.

Het onverwachtse effect

Met de combinatie gietvloer en houten vloer creëer je onverwachtse en unieke effecten. Door het combineren van een gladde en strakke vloer met een natuurlijke houten vloer maak je het geheel robuust en verrassend tegelijk. Op het plaatje hieronder zie je daar een goed voorbeeld van. De houten vloer in de hal maakt dat de woonkamer minder steriel oogt. Het geheel geeft je een onverwachts, maar verfrissend effect.

gietvloer en houten vloer

Overigens is de combinatie van een gietvloer en houten vloer niet alleen voorbestemd aan witte vloeren. Ook donkere kleuren gietvloeren kunnen hele fraaie effecten geven met met een houten vloer. Wat vind jij van onderstaande combinatie?

gietvloer en houten vloer

Waar op letten bij gietvloer en houten vloer?

Een combinatie van een gietvloer en houten vloer zie je dus voor zowel praktische als esthetische redenen. Een keuze tussen deze twee is dus niet perse nodig. Wel moet je op een aantal dingen letten. Zo is er het verschil in dikte. Een houten vloer is namelijk vaak dikker dan een gietvloer. Je moet dus precieze berekeningen maken als je wilt dat de vloer waterpas in elkaar overloopt. Hiervoor moet je al vanaf de ondergrond beginnen met aanpassingen. Houd er ook rekening mee dat een houten vloer soms kan gaan krimpen of gaan uitzetten door temperatuurverschillen.

Meer weten?

Voor de realisatie van een gietvloer naast een houten vloer zullen wij je met advies en goede raad begeleiden. Onze experts hebben jarenlange ervaring en weten waar ze mee bezig zijn. Wil je meer weten? Neem dan contact op. Ook kun je online een offerte aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend.

Bron afbeelding 1: Pinterest 
Bron afbeelding 2: Pinterest
Bron afbeelding 3: Pinterest