Gietvloer garage

Een gietvloer in de garage

Gietvloeren kennen veel verschillende toepassingen. Zo worden gietvloeren in de woonkamer of badkamer aangebracht, maar ook buiten als terras. Maar wist je dat een gietvloer garage ook populair is? Een gietvloer in je garage heeft vele voordelen. Gietvloerbetonlook.nl praat je bij.

Vereisten voor een garagevloer

Een garagevloer vraagt om andere vereisten dan bijvoorbeeld een kinderkamer of een badkamervloer. Vaak wordt in een garage simpelweg de kale betonnen vloer behouden die bij de oplevering wordt gerealiseerd. Dit kan echter voor problemen zorgen. In een garage kun je namelijk te maken hebben met lekkende olie of benzine. Een kale betonnen vloer is niet vloeistofdicht en vloeistoffen trekken dan ook makkelijk in de vloer. Een gietvloer in de garage is vloeistofwerend en biedt hier bescherming tegen. Ook trekt een betonnen vloer vaak stof aan. Een gietvloer garage daarentegen is stofwerend en vuilafstotend. Dit is zeker in een garage geen overbodige luxe.

Gietvloer Montfoort - Gietvloer garage

Waarom een gietvloer garage?

Als je veel in je garage bent, weet je dat er veel gebeurt in een garage. Een garagevloer moet bestand zijn tegen zware belasting. Auto’s, scooters of andere vervoersmiddelen vragen veel van een vloer. Niet iedere vloeroplossing kan deze belasting aan. Een gietvloer van Epoxy is hier uitstekend tegen bestand. Onze Betonlook Epoxyvloeren zijn dan ook een slimme oplossing voor in jouw garage. Het materiaal is onder andere gemaakt van kunsthars, wat voor een ijzersterk product zorgt. Een Betonlook Epoxyvloer in je garage is dan ook duurzaam en slijtvast.

Vochtbestendige gietvloer garage

Garages zijn natuurlijk overkapt, maar toch krijgt een garagevloer regelmatig met vocht te maken. Wanneer het regenachtig weer is (en dat is nogal eens het geval in Nederland), rijd je de natgeregende auto de garage in. Regenwater druipt van de banden en de auto af. Maar ook tijdens het klussen of schoonmaken lekt er regelmatig vloeistof op de garagevloer. Vloeren die daar niet tegen kunnen zijn niet zo handig in garages. Een vloeistofdichte gietvloer is daar wel tegen bestand, daardoor zijn gietvloeren ideale garagevloeren.

Is een gietvloer de beste garagevloer?

Gietvloeren zijn gemaakt van bijzonder sterk materiaal, daardoor voldoen ze over het algemeen aan alle eisen. We raden echter wel aan om een garage gietvloer te kiezen die geschikt is voor intensief gebruik. Een epoxyvloer is bijvoorbeeld zo’n type gietvloer. Epoxyvloeren zijn voor de industrie ontwikkelde gietvloeren, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor in de garage. Als je al een stevige betonvloer in de garage heeft liggen, dan kun je ook enkel voor een beschermende vloercoating kiezen. Met een vloercoating krijgt de betonvloer een goede afwerking met vochtwerende en olie-afstotende eigenschappen. Zowel een vloercoating als een gietvloer is een van de beste garagevloeren, zeker als je jouw garage intensief gebruikt.

Gietvloer of garage vloercoating?

Gietvloeren en vloercoatings hebben beide een sterke, slijtvaste en vochtbestendige garagevloer als resultaat. Maar welke vloeroplossing is het meest geschikt voor jouw garage? In drie stappen kies je een passende garagevloer:

  1. Gaat het om een bestaande garage waarvan de vloer gerenoveerd wordt of een nieuwe garage waarvoor je een vloer kiest? Vloercoatings zijn uitermate geschikt voor de renovatie van betonnen garagevloeren, terwijl gietvloeren ideaal zijn voor nieuwbouwprojecten waar een volledige dekvloer gegoten moet worden.
  2. Hoe intensief gebruik je de garage: matig, redelijk of zeer intensief? Aan de hand van de gebruiksintensiteit kies je het gietvloer materiaal. Voor het meest intensieve gebruik raden we een epoxy gietvloer aan.
  3. Wil je een cementgebonden gietvloer of een kunststof gietvloer in jouw garage? Wanneer je de garagevloer matig intensief gebruikt kun je ook kiezen voor een cementgebonden gietvloer in de garage. Maar deze keuze is volledig aan jou en puur afhankelijk van wat je mooi vindt.

Opties voor jouw specifieke situatie

Iedere situatie is anders. Misschien heb jij in jouw garage te maken met speciale veiligheidsmaatregelen. Zo kan het zijn dat je te maken hebt met brandwerende maatregelen. In dat geval is het goed om te weten dat een gietvloer garage brandwerend is. Ook kun je te maken hebben met slipgevaar. Ook hier heeft Gietvloerbetonlook.nl een oplossing voor. Zo kun je kiezen voor een speciale antisliplaag die in verschillende gradaties te krijgen is.

Welke soort gietvloer past het beste in een garage?

Ondanks dat je allerlei gietvloer garage opties hebt, is de vloer van epoxy in veel gevallen de beste garagevloer. Epoxy bestaat uit twee componenten een kunsthars en een harder, wanneer deze samengevoegd worden ontstaat een keihard en oersterk materiaal. Deze eigenschappen zijn ideaal voor garagevloeren. Epoxy is zowel bestand tegen zware mechanische als chemische belasting. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over de effecten van zware voertuigen op deze vloer en ook chemische vloeistoffen zoals accuzuur hebben geen invloed op epoxy. Epoxy kan veel gewicht dragen zonder te scheuren. Voordat we de epoxy gietvloer garage aanbrengen moet de ondergrond egaal en stabiel zijn.

Wat kost een gietvloer garage?

Voor een gietvloer garage betaal je gemiddeld tussen de €61 en €97 per vierkante meter. De kosten gietvloer garage verschillen afhankelijk van de soort gietvloer waarvoor je kiest. Daarnaast hebben factoren zoals benodigde voorbereiding van de ondergrond (zoals egaliseren) en het aantal totale aantal vierkante meters ook invloed op de prijs. We maken een prijsberekening op basis van uw situatie, daarbij houden we rekening met alle kosten en die verwerken we in de prijs voor een gietvloer in de garage. Houd er wel rekening mee dat we pas vloeren aanleggen bij een oppervlak van 20 m2 of meer. Voor bedrijven met een garage is dit vaak geen enkel probleem, die gaan gemakkelijk over dit aantal vierkante meters heen. Maar voor particulieren kan het zijn dat u alleen een garage gietvloer kunt laten aanleggen in combinatie met een gietvloer in andere ruimtes.

Meer weten over een gietvloer in de garage?

Een gietvloer garage vraagt om vakkundig advies in iedere specifieke situatie. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie. Wij adviseren je graag en denken met je mee. Wil je liever eerst een beeld van het kostenplaatje? Vraag dan online een offerte aan. Dit is geheel vrijblijvend. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen een indicatie van de kosten.