Is een beton gietvloer geluiddempend?

Veel mensen denken bij een beton gietvloer aan een lawaaierige vloer. Niet zo gek, want de meeste mensen zien gietvloeren in fabrieken of garages. Hier wordt een bepaald type gietvloer gebruikt wat niet zo geluiddempend is. Toch is een gietvloer geluiddempend. Het ligt er gewoon aan welk type gietvloer je kiest. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in meerdere soorten materialen en sommige werken juist heel geluidsreducerend. Wil je weten hoe het zit? Lees dan verder.

Betonlook epoxyvloer

Je hebt verschillende types gietvloeren. Ieder type wordt gemaakt van een ander soort kunsthars. In fabrieken, garages en showrooms wordt vaak een gietvloer van epoxy aangeraden. Dit is een gietvloer waarvan de kunsthars extreem veel belasting aankan. Dus ook auto’s en zware werkmeubels. Nadeel is dat deze vloer iets meer lawaai maakt als je er bijvoorbeeld met hakken op loopt.

Betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer is weer gemaakt van een ander soort kunsthars. Dit soort kunsthars heet polyurethaan. Polyurethaan is sterk, maar tegelijk ook licht elastisch. Het is zachter dan Epoxy en veert zelfs lichtjes mee als je er op loopt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat een betonlook gietvloer geluiddempend is van zichzelf. Vandaar dat deze gietvloer veel in woningen wordt aangebracht. Ook in de kinderkamers, badkamer en kantoren is de beton gietvloer populair.

Geluiddempende laag

Een gietvloer betonlook van polyurethaan is dus geluiddempend. Maar hoe zit het in een appartement? In appartementen kunnen geluiden veel makkelijker doordringen. Zeker in oude en slecht geïsoleerde appartementen zien we dit veel.

Toch zorgt een gietvloer hier niet perse voor geluidsoverlast. Bij slechte isolatie is het misschien wel aan te raden om een extra geluiddempende laag op je gietvloer te laten aanbrengen.

Hiermee beperk je vervelende geluiden en zorg je voor extra geluidsreductie. Overigens zorgt een geluiddempende laag wel voor wat extra millimeters. Maar over het algemeen zorgt dit nooit voor problemen.

Is een gietvloer geluiddempend?

Is een gietvloer geluiddempend. Jazeker! Kies alleen wel voor het juiste materiaal. Heb je door speciale omstandigheden behoefte aan extra geluidsreductie? Dan kun je dus altijd een geluiddempende laag laten aanbrengen.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Zorg er ook altijd voor dat je jezelf goed laat informeren. We helpen je in ieder geval graag. Wil je liever eerst een beeld van het kostenplaatje? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maakt u s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.

Vrijblijvende offerte