Hoe glad is een gietvloer?

Ben je zelf wel eens onderuit gegaan op een gladde vloer? Dan wil je dat in de toekomst natuurlijk voorkomen. Of het nou gaat om een vloer bij jou thuis, in jouw winkel of in je fabriekshal, val- en glijpartijen kan niemand gebruiken. Denk je erover om een gietvloer aan te schaffen, dan wil je natuurlijk weten of een gietvloer glad is. In principe is een gietvloer niet glad. Toch zijn er enkele factoren die een gietvloer glad kunnen maken. Gietvloerbetonlook legt het uit, dus lees gauw verder.

In de badkamer of douche

Het materiaal van een gietvloer is vloeistofdicht. Dit maakt dat een gietvloer prima in de badkamer of douche kan worden aangebracht. Het is zelfs een heel goed idee, want zo kun je je vloer door je hele verdieping door laten lopen. Dit geeft een mooi en ruimtelijk effect. Als we antwoord geven op de vraag of een gietvloer glad is, komen we al gauw uit bij een gietvloer in de badkamer. Een gietvloer is in principe niet glad, maar bij vocht kan dit wel iets anders zijn. Een gietvloer voelt dan aan als gladde tegels. Daarom is het aan te raden om in de badkamer een antislipmatje neer te leggen. Een gewone badkamermat kan ook al wonderen doen. Wil je slipgevaar helemaal kunnen uitsluiten? Dan kun je voor een extra antisliplaag kiezen in de badkamer.

Gietvloer Rhenen - gietvloer glad

Extreme slijtage

Wanneer je een gietvloer in je garage of fabriekshal hebt, dan wordt je gietvloer vaak extreem belast. Een gietvloer is ijzersterk en kan zware belasting goed hebben. Toch kan het zijn dat na een aantal jaren intensief gebruik de vloer steeds gladder wordt. In dat geval is het aan te raden om contact op te nemen met een van onze specialisten. Die weet precies wat je er aan kunt doen om gladheid te voorkomen. Vaak is alleen het vervangen van de toplaag al voldoende.

Antisliplaag

Een gietvloer kan dus voor gladheid zorgen als er sprake is van extreme slijtage of als de vloer met vocht in aanraking komt. Als je een garage of fabriek hebt waar veel met vloeistoffen gewerkt wordt, dan moet je extra opletten. Er kan immers met vloeistoffen geknoeid worden waardoor de vloer gladder kan worden. In dat geval is een extra antsliplaag een goede oplossing. Vraag je adviseur van Gietvloerbetonlook om advies en de mogelijkheden.

Is een gietvloer glad?

Is een gietvloer glad? Nee, in principe niet. Toch kan de vloer in combinatie met vocht of slijtage wel gladder worden. Hier kun je echter makkelijk enkele maatregelen tegen nemen. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op. We helpen en adviseren je graag. Wil je liever eerst een beeld van de kosten voor een gietvloer betonlook? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt binnen enkele werkdagen bericht van ons met een prijsopgave.

Ook interessant: