Gietvloer keuren

Een gietvloer keuren is in voorkomende situaties nodig indien er bijvoorbeeld bepaalde activiteiten in een bedrijfsruimte worden uitgevoerd. In elk geval geldt dat een gietvloer keuren nodig zal zijn als deze is aangelegd en er bodembedreigende activiteiten uitgevoerd worden. Bij dergelijke activiteiten kan er gedacht worden aan werkzaamheden, waarbij vloeistoffen in de grond terecht zouden kunnen komen. Als na het keuren kan een certificaat worden verleend, dan is er voldaan aan de eisen van een vloeistofdichte vloerafwerking.

Gietvloer keuren

Gietvloer keuren op basis van HACCP richtlijnen

Om een voorbeeld te geven van keuren is dat alle bedrijven die voedsel of drinken bereiden aan de HACCP richtlijnen moeten voldoen. Met het aan laten brengen van een gietvloer kan aan de eis van vloeistofdichtheid en hygiëne worden voldaan, waarna gietvloer keuren nog gedaan moet worden om een certificaat te verkrijgen. Bij een gietvloer keuren wordt naar verschillende aspecten gekeken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Proces

Het proces van een gietvloer keuren verloopt volgens bepaalde standaarden. Er zal in elk geval een beoordeling plaatsvinden op basis van een aantal punten. Zo zal bij een gietvloer keuren onder meer gekeken worden naar de wijze van onderhoud en of de vloerafwerking eenvoudig te reinigen is. Verder komt bij keuren het punt aan de orde dat het oppervlak wering moet bieden tegen bacteriën en schimmels en mag er geen sprake zijn van een absorberende werking.

Zo zijn er nog tal van punten die bij een gietvloer keuren aan de orde komen. De vloer dient namelijk ook slijtvast te zijn en geen vloeistof laten doordringen. Verder wordt gekeken of antislip aanwezig is of dat het tot de mogelijkheden behoort.

Als je verzekerd wilt zijn van een certificaat dat door een geaccrediteerde inspecteur wordt afgegeven, dan kun je contact met ons opnemen voor het laten aanleggen van een gietvloer. De inspecteur zal na het aanleggen de gietvloer keuren en een certificaat afgeven met vermelding dat de vloer vloeistofdicht is.

Plaats een reactie