Is een gietvloer krasbestendig?

Een gietvloer is gemaakt van prachtig natuurlijk materiaal. Je woning en bedrijfsruimte hebben net dat beetje extra met deze vloer. Bovendien is een gietvloer onderhoudsvriendelijk, duurzaam en praktisch. Niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer. Maar is een gietvloer krasbestendig? Blijft de gietvloer bij dagelijks gebruik ook zo mooi? Lees gauw verder, want we leggen het je uit.

Meerdere laagjes

Een gietvloer is extreem dun. Vloercoating nog dunner. Toch is het materiaal ijzersterk. Een gietvloer gaat jaren mee omdat deze is opgebouwd uit meerdere kleine laagjes. Het aanbrengen neemt wat tijd in beslag omdat ieder laagje goed moet uitharden. Ieder laagje heeft een functie in het geheel en zorgt ervoor dat het uiteindelijke resultaat een extreem sterke vloer is. Omdat de vloer wel aangenaam en comfortabel aan moet voelen, zijn de bovenste laagjes van flexibel materiaal gemaakt en erg dun.

Gietvloer Korendijk - gietvloer krasbestendig

Categorie ‘harde bedekkingen’

Bij interieurinrichting wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende categorieën om vloeren in te delen. Als je bijvoorbeeld tapijt of zeil hebt liggen, valt dit in de categorie zachte bedekkingen. Voor de hardheid van vloeren heb je meerdere categorieën. Een gietvloer valt in de categorie harde bedekkingen. Dit betekent dat een gietvloer veel belasting aan kan en lang mee gaat.

Is een gietvloer krasbestendig?

Tijd om antwoord te geven op de vraag ‘is een gietvloer krasbestendig’. Een gietvloer valt onder de categorie ‘harde bedekkingen’ en vangt daarom wel degelijk enige krasvorming op. Tegelijk hebben we ook gezien dat het bovenste laagje van de gietvloer dun en flexibel moet zijn. Hierdoor is het onmogelijk om ieder krasje op te kunnen vangen. Een gietvloer kan dus nooit 100% krasvast zijn. Toch is dit minder ernstig als je denkt. Je kunt namelijk makkelijk eenvoudige maatregelen nemen om krasvorming te voorkomen.

Eenvoudige maatregelen

Wil je graag dat je prachtige gietvloer mooi blijft? Plak dan viltjes onder je meubels. Het verschuiven van bijvoorbeeld een stoel kan dan geen krasjes veroorzaken. Je kunt ook een schoonloopmat bij je buitendeuren leggen. Hierdoor voorkom je dat er zand en kleine steentjes in je schoenzool mee naar binnen komen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om binnenshuis alleen nog sokken of pantoffels te dragen. Kijk als laatste nog eens naar de wieltjes onder je bureaustoel. Zijn deze van hard plastic? Vervang deze dan voor een variant die geen krasjes achterlaat.

Conclusie

Is een gietvloer krasbestendig? Ja en nee. De ergste krassen kunnen worden opgevangen, maar de dunne laag aan de bovenkant van de gietvloer is niet 100 % krasvast. Dit hoeft echter geen enkel probleem te zijn. Met enkele eenvoudige maatregelen houd jij je gietvloer jarenlang krasvrij! Wil je meer weten of wil je een gietvloer aanschaffen? Neem contact met ons op, of vraag hier een vrijblijvende offerte aan.