Een gietvloer op hout, is dat mogelijk?

Heb je al een houten (ondervloer) in jouw woning liggen en wil je graag een betonlook gietvloer laten aanbrengen? Dan vraag je je misschien af of dat wel mogelijk is. Het korte antwoord is: “Ja!”. Het is zeker mogelijk om een gietvloer over hout aan te brengen. Maar de houten ondervloer dient wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Is dat niet het geval dat kan de vloer bewerkt worden voordat de gietvloer wordt aangebracht.

Een gietvloer op hout

De voorwaarden van een houten ondervloer

Er zijn enkele voorwaarden waar een houten vloer aan moet voldoen als je hier een gietvloer over wilt aanbrengen. Dit zijn ze:

  • De vloer moet volledig glad zijn. Er mogen geen naden, gaten of oneffenheden in zitten. Is dat wel het geval dan zie je dit terug in de gietvloer. Dat willen we natuurlijk niet hebben! Gaten en kieren kunnen opgevuld worden. Ook kan de houten vloer geschuurd worden om deze volledig vlak te maken.
  • Rotte plekken moeten worden verwijderd. Zijn er rotte plekken in het hout? Dan zullen deze delen vervangen moeten worden.
  • Zijn er delen van de vloer die los liggen? Dan is het erg belangrijk dat deze weer vast worden gezet. Lukt dat niet? Dan zal dit deel van de houten vloer vervangen moeten worden.

Een geluiddempende vloer

In het algemeen dempt een gietvloer geluid goed, maar als deze over een houten vloer wordt aangebracht is dit niet het geval. Wil je toch graag een geluiddempende vloer? Dat is mogelijk! Dan zal er een “zwevende dekvloer” worden aangebracht. Deze extra laag creëert een dempend effect en zorgt ervoor dat je veel minder last hebt van geluid.

Eerst een deskundig advies

Voordat je de gietvloer aanschaft is het goed om een deskundige om advies te vragen over de houten vloer. Elke houten vloer is immers gemaakt van natuurlijk materiaal en elke vloer is dan ook anders. De specialist weet precies wat er gedaan moet worden om het best resultaat te verkrijgen.

Vrijblijvende offerte


Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maakt u s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.Vrijblijvende offerte