Gietvloeren zijn erg aantrekkelijk. De gladde look laat het interieur groter lijken. Tegelijk zorgt het natuurlijke materiaal voor een warme uitstraling. Toch zijn de aantrekkelijke looks van een gietvloer niet de enige reden van zijn populariteit. Een gietvloer is namelijk ook heel praktisch en onderhoudsvriendelijk. En is een gietvloer sterk? Ja ook dat. Gietvloerbetonlook.nl legt het uit.
Gemaakt van ijzersterk materiaal
Gietvloeren zijn er in verschillende soorten en toepassingen. Wat ze gemeen hebben, is dat ze onder andere zijn samengesteld uit diverse soorten kunsthars. Kunsthars is aan de ene kant ijzersterk. Aan de andere kant zorgt het ook voor lichte flexibiliteit. Vandaar dat een gietvloer zo comfortabel aanvoelt en verre van hard is. Is een gietvloer sterk? Jazeker, kunsthars gaat jaren mee. Vandaar dat gietvloeren in de categorie slijtvaste vloeren vallen.
Belastbaarheid en verschillende soorten gietvloeren
Een gietvloer is sterk en de belastbaarheid van gietvloeren is groot. Toch moet je wel een aantal dingen in de gaten houden. Zo hangt de belastbaarheid van een gietvloer af van het gekozen materiaal. Dit houdt concreet in dat je voor verschillende toepassingen ook verschillende soorten gietvloeren moet kiezen. Zo vraagt een gietvloer voor in de garage hele andere eigenschappen dan een gietvloer voor in de kinderkamer. Over het algemeen wordt voor zwaardere belasting een gietvloer van Epoxy aangeraden. Voor in de woonhuizen raadt Gietvloerbetonlook.nl eerder een vloer van Polyurethaan aan. Denk hierbij aan de PU Gietvloer Solo of de PU Gietvloer Greenline.
Meerdere lagen voor een sterk geheel
Een gietvloer wordt uit meerdere lagen samengesteld. Dat maakt een gietvloer sterk. Gietvloeren worden over het algemeen aangebracht in vier of vijf lagen. Deze combinatie van lagen zorgt ervoor dat het geheel bijna onverwoestbaar is. Dat blijkt maar, want een gietvloer is moeilijk te verwijderen. Over het algemeen gaat een gietvloer dan ook levenslang mee. Wel kan het zijn dat de bovenste laag (de toplaag) na een aantal jaren wat slijtplekken kan gaan krijgen. In dat geval kan je dan de toplaag laten vervangen. Je kunt dit vergelijken met een houten vloer die soms een nieuwe laklaag nodig heeft. Het vervangen van de toplaag moet zo ongeveer na vijf tot zeven jaar gebeuren. Dit is een relatief eenvoudige en goedkope ingreep.
Meer weten over ‘is een gietvloer sterk?’
Wil je meer weten over de vraag ‘Is een gietvloer sterk’? Je kunt hier contact met ons opnemen. Wil je liever een indicatie van de kosten voor je gietvloer? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Dit is eenvoudig en snel. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een indicatie van de kosten voor jouw specifieke situatie.