Misschien heb je het al langs zien komen op een forex bord langs de weg of via een reclame op tv. Gietvloeren zijn hot en steeds meer mensen zijn om en schaffen er eentje aan. Waar wacht je eigenlijk nog op?
Heb jij al een gietvloer?
Een gietvloer is, zoals de naam al doet vermoeden, een vloer die gegoten aangebracht wordt. De vloer bestaat uit meerdere lagen een heeft een dikte van tussen de 2 tot 6 cm. De vloeren worden zowel in de particulieren sector als in de industriële sector gebruikt. Hierbij is de opbouw van de gietvloer dan meestal wel verschillend. Gietvloeren kunnen worden opgebouwd uit beton maar ook uit verschillende kunststoffen zoals polyurethaan of epoxy. In de industriële sector worden vooral de epoxy vloeren toegepast in de voedingsindustrie vanwege de hygiëne en de resistentie tegen verschillende zuren.
In huizen, kantoren en winkels wordt vaak de zogenaamde PU-gietvloer gekozen. Deze is elastisch en verend en bovenal erg befaamd om zijn esthetische eigenschappen.
Doordat de PU-gietvloer elastisch is wordt deze vaak toegepast in nieuwbouwprojecten. Nieuwbouw woningen hebben nog veel te maken met bijwerkingen, door de elasticiteit van de vloer veert deze met de woning mee en is de kans op scheuren kleiner.
Wil je al deze informatie en nog veel meer thuis ontvangen. Vraag dan snel onze brochure aan!
“Wil jij ook al een tijdje zelf een brochure drukken? Neem dan een kijkje bij bedrijven als drukbedrijf die alles aanbieden op gebied van drukwerk!”
De voordelen van een gietvloer
Een gietvloer heeft diverse voordelen. Er zijn veel mogelijkheden wat kleuren betreft. Alle RAL-kleuren kunnen in principe gebruikt worden. Gietvloeren zijn naadloos, dempen het geluid, zijn strak en vlak en slijtvast. Daarbij mag je ook nog de brandwerende eigenschappen niet vergeten.
Een PU gietvloer kan je combineren met vloerverwarming. Bij een epoxyvloer gaat dat moeilijker. De bovenlaag kan afgewerkt worden met een antistatische coating of antislip. Dankzij de waterdichte eigenschap van gietvloeren zijn deze zelfs geschikt om te gebruiken in laboratoria en dus uiterst hygiënisch.
De hoogte van een gietvloer beperkt zich tot enkele millimeters waardoor deze dunner is dan hout en zelfs tegels, maar heel erg duurzaam blijft
Kosten besparen
Gietvloeren staan er niet om bekend over de toonbank te gaan voor een klein prijsje. Het is daarom zaak dat je op zoek gaat naar erkende specialisten zoals gietvloerbetonlook.nl in het aanleggen van gietvloeren die klanten kunnen adviseren om kosten op een slimme manier te besparen.