Hoe houd ik mijn nieuwe PU-dekvloer schoon en mooi?

Hoe houd ik mijn PU gietvloer schoon en mooi? Een veelgestelde vraag die we veel gesteld krijgen. Gietvloerbetonlook.nl vindt het belangrijk om een perfecte vloer af te leveren, zodat je zorgeloos kunt genieten van jouw gietvloer.

Onderstaande schoonmaakadviezen gelden voor alle PU gietvloeren.

Waarmee kun je jouw vloer nat reinigen?

Voor de dagelijkse reiniging van jouw PU gietvloer adviseren wij een PU reiniger van bijvoorbeeld Dr Schutz of RZ. Het beste is om deze reiniger aan te brengen op een lauwwarme licht vochtige microvezel vlakmop (laagpolig). Gebruik de dosering volgens het etiket. Er zit geen zeep in deze PU-reiniger. Zorg voor meerdere dweilen voor een schoonmaak oppervlak van meer dan 30m2. Houd een schone dweil apart om te voorkomen dat je de vloer met een vuile dweil schoonmaakt.

Waarom een PU-reiniger gebruiken en geen gewoon schoonmaakmiddel?

Aan bijna alle gewone schoonmaakmiddelen is zeep toegevoegd. Deze zorgen uiteindelijk voor een doffe waas op jouw vloer. Natuurlijk is het verstandig om de vloer droog te reinigen, voordat je de vloer nat reinigt.

Wij geven het advies om eens per half jaar Dr. Shutz Clean & Strip te gebruiken. Dit is het intensieve reinigingsproduct voor PU vloeren met zware vervuiling, dosering volgens het etiket. Behandel met een half natte dweil, laat het product 20 minuten intrekken en droog de vloer of droog in combinatie met een waterzuiger. 

Welke producten kun je gebruiken om jouw vloer te drogen?

Voor het droogzuigen van jouw vloer kun je kiezen voor een stofzuiger met een zachte parketborstel mond (deze zijn per merk verkrijgbaar), een zachte bezem of een Swiffer. Hiermee kun je snel en eenvoudig het grove vuil van de vloer verwijderen, zoals cowboy kleding of indianen kleding bevlekt met wijn na een bedrijfsfeestje.

Je kunt een gietvloer qua kwaliteit vergelijken met een exclusieve houten vloer of natuurstenen vloer. Een van de grote verschillen is dat een gietvloer het voordeel heeft dat hij naadloos is, wat het schoonmaken een stuk gemakkelijker maakt en niet om de paar maanden in de was gezet hoeft te worden. Een gietvloer is opgebouwd uit lagen. De toplaag kan in de loop der jaren door intensief gebruik slijten.