Hoe lang doe je met een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die iets duurder is dan andere vloeren, maar het voordeel van een gietvloer is dan ook dat deze langer meegaat. Hierdoor verdien je het bedrag eigenlijk weer terug. Een gietvloer is een sterke en duurzame vloer die daarom lang mee gaat. Maar hoe lang is dat precies?

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, maar in het algemeen geldt dat een gietvloer van ons zo’n 30 jaar mee gaat. Een gietvloer is zo sterk omdat deze uit verschillende lagen bestaat. Elke laag zorgt voor een unieke weerbaarheid van de vloer. Het is wel belangrijk dat u op de juiste manier omgaat met de gietvloer zodat deze niet beschadigd.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Het voorkomen van beschadigingen op een gietvloer

Er zijn een paar simpele dingen die u kunt doen om een gietvloer te beschermen tegen beschadigingen. Ten eerste is het belangrijk om de vloer schoon te houden. Dit doet u simpelweg door hem te vegen met een bezem met zachte haren of door regelmatig te stofzuigen. Als er veel vuil op de vloer ligt kan dat voor krassen in de vloer zorgen wanneer hierover gelopen wordt. Het is daarom ook aan te raden om een inloopmat bij de deur te plaatsen en om binnenshuis de schoenen uit te doen. Naast vuil kunnen ook meubels krassen in de vloer veroorzaken. Plaats daarom viltjes onder meubels en sleep deze nooit over de vloer.

Een nieuwe laag over de vloer

Na een aantal jaar intensief gebruik is het mogelijk dat de vloer niet meer zo mooi is als deze ooit was. Dan kan er een nieuwe topcoating over geplaatst worden. Deze laag zal ervoor zorgen dat de vloer er weer als nieuw uitziet.

Een gietvloer van Gietvloer Betonlook

Heeft u interesse in een gietvloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij leveren al jarenlang gietvloeren door heeft Nederland. Zowel gietvloeren voor de industrie als gietvloeren voor thuis. U heeft de keuze uit verschillende soorten vloeren en veel verschillende kleuren. Maak gerust een afspraak voor bezoek aan onze showroom of vraag een offerte aan.

Bron afbeelding: Pinterest