Tips en ideeën voor een industrieel interieur

Tips en ideeën voor een industrieel interieur. Een industrieel interieur is momenteel heel hip. Deze interieurstijl is geïnspireerd door de industrie. Denk aan fabriekshallen en  pakhuizen. Je kunt een industrieel interieur herkennen aan stoere kleuren, een strakke vloer, rauwe materialen en industriële meubels. Maak met deze tips een industrieel interieur in jouw woning.

Tips en ideeën voor een industrieel interieur

1. Stoere kleuren

De standaard kleuren bij een  een industriel interieur zijn wit, grijs en zwart. Hou het verder qua kleuren dan ook somber. Kies bijvoorbeeld voor donkergroen of bruin als andere hoofdkleur. Wel is het erg leuk om één item in een opvallende kleur te hebben. Dit geeft een heel speels effect. 

 2. Een “naakte” muur

Een muur zonder behang of verf geeft direct een industriële sfeer. Haal de bovenste lagen van jouw muur weg zodat je een “naakte” muur krijgt. Vind je dit te ver gaan? Dan kan je een natuurlijke muur creëren met grijze verf gemengd met metselzand. Zo krijg je een soort betonnen look.

Tips industrieel interieur

3. Betonlook gietvloer

Qua vloer is een betonlook gietvloer een goede keuze. Deze vloer lijkt net een betonnen vloer, maar heeft veel voordelen. Een betonlook  gietvloer is makkelijker in onderhoud en is erg duurzaam. Ook is een cementgebonden gietvloer veel comfortabeler. Kies voor een grijstint, zodat het echt beton lijkt.

 4. Industriële verlichting

Industriële lampen maken het interieur helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor hangende fabriekslampen of voor een staande metalen lamp. De meeste industriële lampen zijn gemaakt van metaal of staal. 

tips indutrieel interieur

5. Metalen accenten

Metaal wordt veel gebruikt in industriële gebouwen en staat daarom ook erg mooi in een industriëel interieur. Kies voor enkele meubels of accessoires van metaal als stoelen, een kast of een lamp. Je kunt er ook voor kiezen om schakelaars en contactdozen in staalgrijs te schilderen.

6. Minimalistische meubels

Meubels in een industrieel interieur zijn minimalistisch en gemaakt van grove materialen als grof en verweerd hout, metaal en leer. Denk aan metalen kastjes, en grote houten tafel en een leren fauteuil. De meubels zijn praktisch en hebben geen kleine details.

7. Metalen ramen en deuren

Zoals we al eerder zeiden past metaal erg goed bij een industrieel interieur. Metalen schijfdeuren en hoge ramen met een metalen  binnenschrijnwerk zijn prachtig. Ze zijn robuust en origineel. Perfect voor een industrieel interieur. 

Bron afbeelding: Pinterest

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: