Kiezen voor plinten bij een gietvloer?

Weet je niet of je wilt kiezen voor plinten bij een gietvloer? Een gietvloer kan prima worden aangelegd zonder plinten. Maar gietvloer plinten hebben ook hun voordelen. Plinten staan niet alleen goed, maar ze beschermen ook de vloer en de muur. Er zijn diverse plinten verkrijgbaar. Lees meer over plinten bij een gietvloer:

Geen plinten

Bij een gietvloer is het niet per se nodig om voor plinten te kiezen. Want het is mogelijk om de gietvloer en de muur perfect in elkaar te laten overlopen. Dit staat heel minimalistisch en strak. Maar bedenk wel dat een plint er niet alleen mooi uitziet, maar dat gietvloer plinten ook een praktische functie hebben. Ze beschermen de vloer en vooral de muur tegen beschadigingen bijvoorbeeld veroorzaakt door de stofzuiger of stoelen die tegen de muur aan botsen.

gietvloer lichtgrijs woonkamer

Waarom kiezen voor gietvloer plinten?

Plinten staan erg mooi en zorgen voor een mooie afwerking van de gietvloer en de muur. Ook werken ze als bescherming van de muur. Daarnaast kan je achter holle plinten ook kabels wegwerken. Gietvloer plinten zijn dus meer dan verfijnende toevoeging aan je gietvloer.

Gietvloer plinten plaatsen

Hoewel het mogelijk is om gietvloer plinten voor het gieten van de vloer aan te brengen, raden we het aan om de plinten aan te brengen na het leggen van de gietvloer. Ondanks het mooi wegwerken van de plint vóór het gieten loop je hiermee ook het risico bestaat dat de plint bij minimale werking in jouw woning of bedrijfspand loslaat van de muur. Bovendien is het lastig om ingegoten gietvloer plinten te vervangen. Laat daarom je gietvloer plinten achteraf plaatsen.

Plinten in diverse materialen

Gietvloer plinten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen.

  • Aluminium plinten: Erg onderhoudsvriendelijke gietvloer plinten die in allerlei afwerkingen verkrijgbaar zijn.
  • MDF plinten: Deze gietvloer plinten zijn in allerlei vormen en stijlen verkrijgbaar. Je kan de plinten ook in allerlei kleuren krijgen of in een gewenste kleur verven. MDF is wel vochtgevoelig, daarom is het minder geschikt voor in de keuken of de badkamer.
  • Houten plinten: dit zijn de klassieke plinten. Houten plinten hebben een warme en robuuste uitstraling. Je hebt een grote keuze uit verschillende houtsoorten.
  • RVS plinten: Roestvrij stalen plinten hebben een industriële uitstraling en zijn daardoor stoer en mooi te combineren met een gietvloer.

Hoge plinten

Hoge plinten zijn een trend die we nu veel zien. Een hoge plint staat erg klassiek en benadrukt de hoogte van de muren en de lengte van de ruimte. Bij een gietvloer staat een moderne hoge plint erg goed. Wit is een erg populaire kleur voor gietvloer plinten. Of kies eens voor plinten in dezelfde kleur als de muur, voor een verlengend effect.

Bron afbeelding: Pinterest