Kosten gietvloer per m2

De kosten gietvloer per m2 geven een directe basisindicatie van de prijs die gerekend wordt voor het aanbrengen van en gietvloer. Op het moment dat duidelijk is wat de kosten gietvloer per m2 zijn, kan gelijk de totaalprijs berekend worden. Het is echter niet zo dat alle prijzen hetzelfde zijn, want bij gietvloeren is het zo dat het aantal vierkante meters mede de kosten van de gietvloer bepaalt. Dat is ook een reden waarom het niet mogelijk is voor alle mogelijke opties die wij bieden een standaardprijs te hanteren. Wel zijn wij graag transparant en u kunt naast het gebruikmaken van uitgebreide informatie ook bij ons terecht voor het aanvragen van een offerte.

Transparantie kosten

Uiteraard kan er een indicatie gegeven worden van de doorsnee kosten gietvloer per m2, maar enkel een indicatie zouden wij u tekort mee doen. Onze gietvloeren worden namelijk op maat gemaakt. Specifieke wensen en bijzondere afwerkopties kunnen nu eenmaal van invloed zijn op de prijs en daarmee op de totale kosten gietvloer per m2. Uitgaande van een standaardprijs kunt u zich echter wel alvast een idee vormen van de minimale kosten. Om voor uw persoonlijke situatie of bedrijfssituatie inzicht te bieden in de kosten nodigen wij u uit om contact op te nemen of online een offerte aan te vragen.

Overzicht gietvloer prijs per m2

Als u de kosten van verschillende vloertypes gaat vergelijken is het handig om een idee te hebben van de gietvloer prijs per m2. Het antwoord op de vraag ‘wat kost een gietvloer’ is door alle variabelen niet terug te brengen tot één standaardprijs, maar het onderstaande overzicht geeft u een redelijke indicatie van de prijs per m2 voor verschillende soorten gietvloeren.

Type gietvloerLaagdiktePrijs €/m2, excl. BTW
PU gietvloer betonlook greenline2-3 mm€ 61- € 80
Cementgebonden gietvloer betonlook5-6 mm€ 74 – € 97
Woonbeton5-6 mm€ 74 – € 97
Vloercoating0,5 mm€ 24 – € 42
Betonlook vloer5-6 mm€ 74 – € 97

Welke factoren beïnvloeden de gietvloer prijs?

Meerdere factoren hebben invloed op de prijs van uw gietvloer. Onder andere het type gietvloer, de huidige ondervloer, maar ook het oppervlak en eventuele extra opties zijn factoren die meewegen in de prijs. Daarom raden wij altijd aan een persoonlijke prijsindicatie aan te vragen. We zetten hier alle factoren die meespelen bij het bepalen van de betonlook gietvloer prijs per m2 op een rij.

  1. Voorbereiding en egalisatie van de ondergrond
  2. De soort gietvloer (cementgebonden of PU)
  3. Extra opties zoals vloerverwarming of een geluiddempende laag
  4. Kosten voor arbeidsuren
  5. Het aantal vierkante meters

Dalende kosten gietvloer per m2

Het leuke van de kosten gietvloer per m2 in het systeem dat wij hanteren, is dat u bij een groter oppervlak minder geld per vierkante meter hoeft te betalen. De standaard is dat de kosten lager uitvallen naarmate het oppervlak waar de gietvloer op wordt aangebracht groter wordt. Een gietvloer voor een groter oppervlak is dan ook bij ons extra voordelig. Daarom zijn wij niet alleen interessant voor bedrijven met grote hallen of ruimtes, maar ook voor VVE´s die vaak vloersystemen aanleggen op grotere oppervlakken. Wist u dat u als particulier ook van ons voordeelsysteem kunt profiteren?

Wat is duurder gietvloer of pvc?

Zelfs de goedkoopste gietvloer gaat lang mee en is daardoor op de lange termijn minder duur dan de goedkoopste pvc-vloer. Een lage kwaliteit pvc-vloer is goedkoper in aanschaf, maar duurder in onderhoud. Goedkope pvc-vloeren zijn erg flexibel en vertonen daardoor snel oneffenheden zoals naden en hobbels. Goedkoop is dus echt duurkoop bij een pvc-vloer. Bespaar uzelf de ergernis van zo’n vloer en ga voor een gietvloer. De prijs per m2 voor onze goedkoopste gietvloer is vergelijkbaar met prijzen van pvc. Bovendien gaat een vakkundig gegoten vloer niet werken, waardoor u geen last heeft van bulten en naden.

Offerte kosten

 

U kunt bij ons op een gemakkelijke manier een offerte voor de kosten van een gietvloer per m2 aanvragen. U hoeft namelijk alleen het aanvraagformulier in te vullen die u vervolgens online kunt verzenden. Indien u een persoonlijk gesprek wenst of onze showroom in Amsterdam wenst te bezoeken, dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen of een e-mail te sturen.

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan .

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maakt u s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.