Kosten gietvloer per m2

De kosten gietvloer per m2 geven een directe basisindicatie van de prijs die gerekend wordt voor het aanbrengen van en gietvloer. Op het moment dat duidelijk is wat de kosten gietvloer per m2 zijn, kan gelijk de totaalprijs berekend worden. Het is echter niet zo dat alle prijzen hetzelfde zijn, want bij gietvloeren is het zo dat het aantal vierkante meters mede de kosten van de gietvloer bepaalt. Dat is ook een reden waarom het niet mogelijk is voor alle mogelijke opties die wij bieden een standaardprijs te hanteren. Wel zijn wij graag transparant en je kunt naast het gebruikmaken van uitgebreide informatie ook bij ons terecht voor het aanvragen van een offerte.

Transparantie kosten

Uiteraard kan er een indicatie gegeven worden van de doorsnee kosten gietvloer per m2, maar enkel een indicatie zouden wij je tekort mee doen. Onze gietvloeren worden namelijk op maat gemaakt. Specifieke wensen en bijzondere afwerkopties kunnen nu eenmaal van invloed zijn op de prijs en daarmee op de totale kosten gietvloer per m2. Uitgaande van een standaardprijs kun je zich echter wel alvast een idee vormen van de minimale kosten. Om voor jouw persoonlijke situatie of bedrijfssituatie inzicht te bieden in de kosten nodigen wij je uit om contact op te nemen of online een offerte aan te vragen.

Overzicht gietvloer prijs per m2

Als je de kosten van verschillende vloertypes gaat vergelijken is het handig om een idee te hebben van de gietvloer prijs per m2. Het antwoord op de vraag ‘wat kost een gietvloer’ is door alle variabelen niet terug te brengen tot één standaardprijs, maar het onderstaande overzicht geeft je een redelijke indicatie van de prijs per m2 voor verschillende soorten gietvloeren.

Type gietvloerLaagdikteWat kost gietvloer
€/m2, excl. BTW
PU gietvloer betonlook greenline2-3 mm€ 61- € 80
Cementgebonden gietvloer betonlook5-6 mm€ 74 – € 97
Woonbeton5-6 mm€ 74 – € 97
Vloercoating0,5 mm€ 24 – € 42
Betonlook vloer5-6 mm€ 74 – € 97

Welke factoren beïnvloeden de gietvloer prijs m2?

Meerdere factoren hebben invloed op de prijs van jouw gietvloer. Onder andere het type gietvloer, de huidige ondervloer, maar ook het oppervlak en eventuele extra opties zijn factoren die meewegen in de prijs. Daarom raden wij altijd aan een persoonlijke prijsindicatie aan te vragen. We zetten hier alle factoren die meespelen bij het bepalen van de betonlook gietvloer prijs per m2 op een rij.

  1. Voorbereiding en egalisatie van de ondergrond
  2. De soort gietvloer (cementgebonden of PU)
  3. Extra opties zoals vloerverwarming of een geluiddempende laag
  4. Kosten voor arbeidsuren
  5. Het aantal vierkante meters

Gietvloer prijs m2 en voorbereidingswerkzaamheden

Wanneer we een gietvloer prijs m2 berekening maken houden we rekening met de benodigde voorbereidingswerkzaamheden. De ondergrond moet volledig egaal en schoon zijn. Kosten voor werkzaamheden om dit in orde te maken verwerken we in de gietvloer prijs m2. Op basis van de eerste inspectie geven we aan welke werkzaamheden nodig zijn om uw ondergrond voor te bereiden. Als je een strakke betonvloer als ondergrond heeft zullen we het oppervlak alleen stofvrij en vetvrij moeten maken voor we van start gaan met het plaatsen van de gietvloer. Indien de ondergrond enige oneffenheden vertoond moet het oppervlak eerst geëgaliseerd worden. Kortom, de voorbereidingswerkzaamheden zijn volledig afhankelijk van de staat van de ondergrond.

Materiaal en gietvloer prijs m2

De inkoopprijs van het ene materiaal ligt hoger dan de kosten het andere en dat beïnvloedt de gietvloer prijs m2. Daarnaast is de laagdikte van een gietvloer op kunststof-basis twee tot drie keer zo dun als een cementgebonden gietvloer. Het effect daarvan is dat er bijvoorbeeld voor het aanleggen van woonbeton twee tot drie keer zoveel materiaal nodig is als voor een PU gietvloer. Uiteraard nemen we deze kosten mee in de berekening van de gietvloer prijs m2.

Speciale uitvoeringen of extra toevoegingen

De gietvloer prijs per m2 bevat alle kosten die bij de aanleg van jouw gietvloer komen kijken, van de arbeidsuren tot het materiaal, maar ook de extra toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan speciale kleurafwerkingen, de aanleg van een vloerverwarming onder je gietvloer, de gietvloer betonlook geluiddempend maken of een laag antislip die de vloer stroever maakt. Alle speciale wensen kun je van tevoren doorgeven bij het opvragen van de offerte zodat we deze direct in de prijsberekening meenemen en jij weet waar je op kunt rekenen qua gietvloer prijs m2.

Arbeidsuren

De arbeidsuren, oftewel de tijd die onze vakmensen aan jouw gietvloer besteden, zijn ook onderdeel van de gietvloer prijs m2. Vooraf maken we een inschatting van het aantal uur dat zij nodig hebben om jouw gietvloer project van A tot Z uit te voeren. De kosten voor hun werkzaamheden verwerken we in de gietvloer prijs m2, daar ontvang je dus geen aparte nota voor. Lees meer over hoe een gietvloer gelegd wordt.

Gietvloer staffelprijs

Wist je dat je korting kunt krijgen op je gietvloer prijs wanneer je meer vierkante meters laat aanleggen? Ben je bijvoorbeeld van plan om op meerdere verdiepingen gietvloeren te laten plaatsen, dan kan het behoorlijk in prijs schelen om deze vloeren in één keer te laten gieten. Onze vakmensen hoeven dan maar een keer alle voorbereidingen te treffen en efficiënter te werk gaan dan wanneer u de verdiepingen los van elkaar laat behandelen. Voor nieuwbouwprojecten zou je zelfs met je buren kunnen afstemmen dat je je gietvloer samen bij ons aanschaft om zo van de lagere gietvloer prijs m2 te profiteren. Je hoeft dan niet exact hetzelfde design te gaan of zelfs maar voor dezelfde soort gietvloer te kiezen. Het gaat alleen om de gelijktijdige plaatsing van de vloeren.

Dalende kosten gietvloer per m2

Het leuke van de kosten gietvloer per m2 in het systeem dat wij hanteren, is dat je bij een groter oppervlak minder geld per vierkante meter hoeft te betalen. De standaard is dat de kosten lager uitvallen naarmate het oppervlak waar de gietvloer op wordt aangebracht groter wordt. Een gietvloer voor een groter oppervlak is dan ook bij ons extra voordelig. Daarom zijn wij niet alleen interessant voor bedrijven met grote hallen of ruimtes, maar ook voor VVE´s die vaak vloersystemen aanleggen op grotere oppervlakken. Wist je dat je als particulier ook van ons voordeelsysteem kunt profiteren?

Wat is duurder gietvloer of pvc?

Zelfs de goedkoopste gietvloer gaat lang mee en is daardoor op de lange termijn minder duur dan de goedkoopste pvc-vloer. Een lage kwaliteit pvc-vloer is goedkoper in aanschaf, maar duurder in onderhoud. Goedkope pvc-vloeren zijn erg flexibel en vertonen daardoor snel oneffenheden zoals naden en hobbels. Goedkoop is dus echt duurkoop bij een pvc-vloer. Bespaar uzelf de ergernis van zo’n vloer en ga voor een gietvloer. De prijs per m2 voor onze goedkoopste gietvloer is vergelijkbaar met prijzen van pvc. Bovendien gaat een vakkundig gegoten vloer niet werken, waardoor je geen last heeft van bulten en naden.

Wat is een ‘normale’ gietvloer prijs m2?

Bij een grote investering zoals een nieuwe gietvloer is het verstandig om verschillende prijzen te vergelijken. In het prijsoverzicht vind je de gietvloer prijs m2 per type gietvloer. Dit zijn altijd indicaties, omdat een het een all-in prijs is. Alle bijkomende kosten nemen we mee in de prijsberekening en aangezien de kosten gietvloer per m2 variëren per project en situatie betekent dat ook een verschil in de gietvloer prijs m2. Voor een goede prijsvergelijking vraag je een vrijblijvende offerte aan. Wij berekenen gratis voor je wat een gietvloer per m2 kost in jouw ruimte(s).

Laat kosten gietvloer per m2 berekenen

Laat nu jouw kosten gietvloer per m2 bereken en vergelijk verschillende gietvloerprijzen. In ons offerteformulier vul je jouw contactgegevens in, de periode waarin de gewenste datum van uitvoeren valt en technische projectgegevens. Ook technische gegevens zoals het gebruik van de ruimte als kantoor of bedrijfshal of aanwezigheid van vloerverwarming en soort bouw (bestaand of nieuw) spelen een rol bij de gietvloer prijsberekening. Voor een volledig op de vraag ‘wat kost een gietvloer per m2?’ vragen we je al deze gegevens nauwkeurig in te vullen. Daarna bereken onze gietvloerspecialisten de gietvloer prijs m2 voor jou en ontvang je binnen enkele dagen een vrijblijvende offerte.

Wat kost een gietvloer per m2 vergeleken met een stenen vloer?

Hangt jouw vloerkeuze vooral af van de prijs of speelt de stijl van de vloer ook een grote rol? De ene natuurstenen tegelvloer is de ander niet en de steensoort heeft veel invloed op de kosten per m2. Voor graniet betaal je gemiddeld € 65,- per vierkante meter, maar basalt kost een stuk minder met € 40,- per vierkante meter. Dat klinkt goedkoper dan een gietvloer, echter zijn deze prijzen exclusief voorbereiding, plaatsing en belasting. Wij berekenen onze gietvloerprijzen als all-in prijs, dat is gunstiger voor u, want zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wat kost een gietvloer per m2 in verhouding tot een houten vloer?

In aanschaf kost een degelijke gietvloer meer per m2 dan de goedkoopste houten vloeren, maar uiteindelijk bespaar je op jouw energiekosten en onderhoudskosten wanneer je voor een gietvloer kiest. Goedkope houten vloeren kosten gemiddeld € 40,- per vierkante meter, terwijl gietvloer kosten per m2 op €72,- uitkomen. Houten vloeren hebben echter veel meer onderhoud nodig dan gietvloeren en zijn vaak slechtere warmtegeleiders waardoor de warmteoverdracht van jouw vloerverwarming afneemt. Daarentegen zijn PU gietvloeren extreem onderhoudsarm en zeer goede warmtegeleiders.

3 bespaartips voor de kosten van jouw gietvloer

Een gietvloer is een goede investering voor jouw pand, maar de aanleg van een gietvloer is niet de goedkoopste keuze. Toch zijn er een aantal manieren waarop je gietvloer kosten kunt besparen, waardoor je ook met een beperkter budget een prachtige gietvloer in jouw ruimtes kunt laten gieten. Hier vind je onze drie bespaartips waarmee je de gietvloer kosten per m2 zo laag mogelijk kunt houden.

  1. Laat een groter oppervlak in één keer gieten: gietvloer prijs m2 wordt voordeliger naarmate het aantal vierkante meters oppervlak toeneemt. Laat daarom een zo groot mogelijk oppervlak in één keer leggen, want dan profiteer je van een lagere prijs per m2 voor jouw gietvloer.
  2. Kies een standaard solotint gietvloer: het produceren van een gietvloer in een enkele standaardkleur is minder arbeidsintensief dan het toevoegen meerdere kleuren voor een maatwerk kleur of betonlook. Er gaat meer tijd in zitten om de kleur te maken en we moeten meer grondstoffen toevoegen. Dus hoe meer kleuren je laat toevoegen, des te hoger wordt de gietvloer prijs m2.
  3. Koop samen met jouw buren: woningen in nieuwbouwprojecten worden vaak tegelijk opgeleverd en dat betekent dat jouw buren ook een vloer gaan aanschaffen. Ken je nog meer mensen die graag een gietvloer laten leggen? Dan kun je dat samen laten doen, waardoor je profiteert van de zogenaamde burenkorting. Door een offerte van een betonlook gietvloer aan te vragen met jouw buren, ben je goedkoper uit dan wanneer je dit alleen doet. Wanneer wij de vloer bij jou en je buren op hetzelfde moment kunnen aanleggen, kunnen we efficiënt doorwerken en genieten jullie allen van een lagere gietvloer prijs m2.

Offerte zonder kosten

Je kunt bij ons op een gemakkelijke manier een offerte voor de kosten van een gietvloer per m2 aanvragen. Je hoeft namelijk alleen het aanvraagformulier in te vullen die je vervolgens online kunt verzenden. Indien je een persoonlijk gesprek wenst of onze showroom in Amsterdam wenst te bezoeken, dan vragen wij je telefonisch contact op te nemen of een e-mail te sturen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.