Welke materialen passen bij een betonlook vloer?

Wil je een betonlook vloer laten aanbrengen in jouw woning? Of heb je al een betonlook vloer en ga je nieuwe meubels kopen? Dan wil je vast weten welke materialen mooi staan bij de vloer. Een betonlook vloer lijkt net beton. Het is een rauwe vloer met een industriële uitstraling. Maar, ondanks de unieke uitstraling van de vloer staan veel materialen er mooi bij. Je kunt dan ook veel interieurstijlen combineren met een betonlook vloer. Dit zijn de materialen die goed passen bij een betonlook vloer:

Welke materialen passen bij een betonlook vloer?

materialen bij een betonlook vloer

Onbewerkt hout

Onbewerkt hout is helemaal hip! Er zijn prachtige tafels gemaakt met onbewerkt hout of steigerhout. De ruwe uitstraling van het hout staat mooi bij een betonlook vloer. Beide zijn robuust en industrieel. Kies bijvoorbeeld voor een tafel of een kast van onbewerkt hout.

Betonlook gietvloer

Metaal

Metaal staat ook prachtig bij een betonlook gietvloer. Kies bijvoorbeeld voor zwarte metalen deuren. Of ga juist voor metalen meubels als moderne stoelen of een kast gemaakt van metaal. Zwart metaal is erg mooi, maar ook zilverkleurig metaal staat goed bij een betonlook vloer. Metaal is industrieel, modern en koel en past daarom erg goed bij een betonlook vloer.

materialen bij een gietvloer

Zachte stoffen

Om een mooi contrast te creëren zijn zachte stoffen erg welkom in een interieur met een betonlook vloer. Zachte stoffen maken het interieur warmer. Kies bijvoorbeeld voor een bank van stof of voor een mooi geweven vloerkleed. In deze woning is er voor groene en blauwe tinten gekozen. Samen met de grijze betonlook vloer zorgt dit voor een mooi geheel. Het is kleurrijk maar toch ook sober.

materialen met betonlook vloer

Beton

Combineer de betonlook vloer eens met beton of met beton ciré! Dit zal voor een prachtig geheel zorgen. Meubels van beton zijn minimalistisch en erg stijlvol. Kies bijvoorbeeld voor een tv-meubel van beton, of laat een wandmeubel van beton maken. Hier is gekozen voor een open haard van beton.

Bron afbeelding: Pinterest
Bron afbeelding: Pinterest
Bron afbeelding: Pinterest
Bron afbeelding: Pinterest