6 praktische voordelen van een gietvloer

Eerlijk is eerlijk, de gietvloer betonlook heeft zijn populariteit grotendeels te danken aan zijn looks. Het gladde en strakke materiaal heeft een luxe en stijlvolle uitstraling. Tegelijk heeft het materiaal ook een natuurlijk karakter. Hierdoor kan de designvloer met uiteenlopende interieurstijlen gecombineerd worden. Van urban tot landelijk, van klassiek tot industrieel. Toch is het mooie uiterlijk van de gietvloer niet de enige reden om voor een gietvloer te kiezen. Er zijn namelijk ook veel praktische redenen. We zetten 6 praktische voordelen van een gietvloer voor je op een rijtje:

1. Een gietvloer is hygiënisch

Wist je dat de gietvloer tot de top van hygiënische vloeren behoort? Het gladde materiaal is van zichzelf stof- en vuilwerend. Hierdoor kan viezigheid zich minder snel aan de vloer hechten. Daarnaast is een gietvloer volledig naadloos en egaal. Ook dat is prettig, want zo kan er nergens stof in gaatjes of kiertjes achterblijven. Dit alles zorgt draagt bij aan een goede hygiëne in huis of kantoor. Vandaar dat een gietvloer betonlook ook een goede opties is in een allergievriendelijk interieur.

Gietvloer Vlissingen - Gietvloer Terneuzen - praktische voordelen van een gietvloer

2. Een gietvloer is vloeistofdicht

Gietvloeren heb je in vele soorten. De meest gebruikte soorten zijn de Epoxy gietvloer en de Polyurethaan gietvloer. Deze soorten gietvloeren hebben als eigenschap dat ze vloeistofdicht zijn. Dit betekent dat je niet hoeft te stressen als er iets omgaat. Een ander voordeel is dat je de gietvloer dus ook in de badkamer en douche kan gebruiken. Dit staat niet alleen erg mooi, maar draagt ook bij aan een goede hygiëne. Tussen tegeltjes kan namelijk makkelijk schimmel ontstaan. Een gietvloer daarentegen is geheel naadloos en zodoende de perfecte oplossing voor hygiëne in de badkamer.

3. Een gietvloer is duurzaam

Een gietvloer betonlook is een vloer voor de lange termijn. Het materiaal is ijzersterk en slijtvast. Na de investering kun je dus jaren van je mooie gietvloer genieten. Verder zorgt een gietvloer voor goede isolatie van je woning of bedrijfspand. Wil je nog meer energie besparen? Kies dan voor vloerverwarming onder je gietvloer.

4. Een gietvloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk

Een van de vele praktische voordelen van een gietvloer is dat deze heel makkelijk schoon te houden is. Met een beetje lauwwarm water kun je de vloer makkelijk even dweilen. Gebruik hiervoor liever geen schoonmaakmiddelen. Verder heeft de betonlook vloer praktisch geen onderhoud nodig.

5. Een gietvloer is comfortabel

Een gietvloer heeft het uiterlijk van een klassieke betonnen vloer. Toch voelt een gietvloer juist heel comfortabel aan. Dit komt omdat een gietvloer betonlook is gemaakt van licht elastisch materiaal wat aangenaam aan je voeten voelt. Wil je net dat beetje extra? Kies dan voor vloerverwarming onder je gietvloer. Een feestje voor je voeten!

6. Een gietvloer is geluiddempend

Ben je een houten vloer gewend of een stenen vloer? Dan kun je je al gauw gaan ergeren aan de geluiden die dit kan geven. Een gietvloer betonlook kan hier verandering in brengen. Het licht elastische materiaal zorgt automatisch voor demping van geluiden. Woon je in een appartement? Dan kan je voor extra geluidsreductie zorgen door een geluiddempende laag aan te brengen. Onze specialisten hebben hier veel ervaring mee.

Meer weten over de praktische voordelen van een gietvloer?

Wil je meer weten over de gietvloer betonlook? Heb je advies nodig of wil je hulp bij je keuze? Neem dan contact met ons op. Wil je liever eerst een beeld van de financiële investering? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Binnen enkele dagen ontvang je een op maat gemaakte prijsopgave.