4 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Gietvloeren zijn de laatste jaren enorm populair geworden. We zien steeds vaker dat mensen een gietvloer verkiezen boven laminaat of een PVC-vloer. Dat is opmerkelijk, aangezien dit lange tijd de populairste vloeren in ons land waren. Uiteraard met een goede reden. Moderne gietvloeren hebben tal van voordelen voor de bewoner. Maar wat zijn de redenen waarom mensen kiezen voor een gietvloer? Welke voordelen krijg je als je een gietvloer koopt? Wij zetten de 4 belangrijkste redenen voor u op een rij.

gietvloer patroon

1. Ziet er geweldig uit

Uiteraard is de uitstraling van de vloer de belangrijkste reden om voor een gietvloer te kiezen. Als je de vloer niet mooi vindt, zul je er waarschijnlijk niet voor kiezen. Smaken zijn voor iedereen anders en het betekent niet dat iedereen een gietvloer even mooi vindt. Vind je deze vloer passen bij jouw interieur, zoals een vintage hanglamp en gietvloeren betonlook stijl? Dan is het de perfecte keuze voor jou. Een gietvloer past bij bijna elke woonstijl. Een gietvloer geeft een strakke en moderne uitstraling aan je woning en hanglamp eettafel, een geweldige vloer die elke woonstijl zal complimenteren!

2. Weinig onderhoud

Een gietvloer is de beste keuze als u op zoek bent naar een vloer die gemakkelijk te onderhouden is. Deze vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hebben vrijwel niets nodig om in uitstekende staat te blijven. Stofzuigen en dweilen is meer dan genoeg om ze mooi te houden. U hoeft geen speciale schoonmaakmiddelen of andere dure producten te kopen. Dit maakt het een ideale vloer voor drukke gezinnen. Bedenk wel dat een lichte vloer ook erg besmettelijk is voor vuil. Al snel zul je vieze hondenpoten of voetafdrukken vinden. Een donkere vloer kan de voorkeur hebben als je je hieraan ergert.

3. Duurzaam en slijtvast

Gietvloeren gaan zeer lang mee. Een van de grootste voordelen van een gietvloer is dat hij slijtvast is. Het is bijna onmogelijk om de vloer te beschadigen. Hoeveel kopjes je ook laat vallen, de vloer blijft in uitstekende staat. Bovendien blijven de kleuren heel lang mooi. Bedenk wel dat er veel verschil is tussen de kwaliteit van verschillende vloeren. Kies daarom altijd voor een kwaliteitszaak om je vloer te kopen. Zo weet je zeker dat je geniet van degelijke kwaliteit en dat de vloeren grondig getest zijn.

4. Langere levensduur

Een gietvloer is niet goedkoop. Toch is hij vaak goedkoper dan een kwalitatieve houten vloer. Bovendien geniet u van een zeer lange levensduur en blijft de vloer lang mooi, zonder dat u uitgebreid onderhoud hoeft te plegen. Bovendien kunt u optimaal genieten van de vele voordelen die hierboven zijn genoemd. Van optimale sfeer en comfort tot een veelzijdige vloer, een gietvloer is veelzijdig en voor veel zaken geprezen.

Ook interessant: