4 tips voor rust in je interieur

Soms is je interieur niet precies wat je nodig hebt. Stapels papieren, rondslingerend speelgoed en teveel gekleurde accessoires kunnen ervoor zorgen dat je een onrustig gevoel hebt als je thuiskomt. Stel je voor dat je een interieur kunt creëren waarin je je direct tot rust voelt komen. Gietvloerbetonlook heeft 4 tips voor rust in je interieur voor je op een rijtje gezet. Zo heb jij straks ook dat fijne plekje waar je tot rust komt na een lange werkdag!

1. Gebruik natuurlijke kleuren

Zorg als eerste voor natuurlijke kleuren in je huis. Dit zorgt direct voor rust in je interieur. Veel van onze klanten kiezen zo voor een gietvloer in een grijstint. Dit is heel slim, want zo creëer je een natuurlijke ondergrond voor een rustige basis. Erna kun je dit met wit, crème of lichte pastelkleuren uitbouwen. Houd je van felle kleuren? Dan creëer je rust in je interieur door deze felle kleuren tot twee of drie kleuren te beperken. Als je deze kleuren gekozen hebt, kun je die overal in je interieur toepassen. Wijk echter niet van deze kleuren af. Teveel kleuren in een interieur maakt het geheel onrustig.

Gietvloer Zeevang - materialen bij een gietvloer | PU gietvloer prijs - rust in je interieur

2. Pas rustieke elementen toe

Wist je dat een gietvloer je interieur groter laat lijken? Dit komt door het strakke en egale uiterlijk van een gietvloer betonlook. Toch heeft het materiaal ook iets rustieks. Dit komt omdat een gietvloer het uiterlijk heeft van een klassieke betonnen vloer. Deze rustieke uitstraling is ideaal om te versterken in je interieur. Dit kun je doen door natuurlijke materialen te gebruiken. Denk hierbij aan hout, whitewash meubels, steen en grof textiel. Deze materialen geven een natuurlijk effect die je interieur direct een rustige uitstraling geeft.

Gietvloer Beemster Gietvloer Waalre - Gietvloer Oss - rust in je interieur

3. Zorg voor vaste opruim momenten

Misschien heb je het niet altijd direct door, maar rommel zorgt voor onrust. Sommige mensen zijn daar heel gevoelig voor, andere minder. Maar iedereen voelt zich onbewust beter als de boel lekker is opgeruimd. Toch is het niet altijd makkelijk om je leefomgeving opgeruimd te houden. Daarom is het handig om vaste opruim momentjes voor jezelf in te plannen. Dit hoeft niet heel lang te zijn. Als je het iedere keer op dezelfde tijd doet, dan raak je er op een gegeven moment aan gewend. Zo plannen veel mensen direct na het avondeten een klein opruimrondje. Zo is het fijn om de volgende ochtend weer te beginnen. Als je dit elke dag doet, zit het na een week in je systeem.

4. Rust in je interieur? Zorg voor een goede hygiëne!

Voor rust in je interieur is een goede hygiëne belangrijk. Ook viezigheid zorgt namelijk voor onrust. Maak daarom regelmatig schoon, al is het maar even snel. Ook hiervoor kun je speciale momenten op de dag inplannen. Wist je dat een gietvloer een van de meest hygiënische vloeren is? Dit komt omdat de vloer van zichzelf geen stof aantrekt. Bovendien is een gietvloer betonlook volledig naadloos. Hierdoor kan er geen stof of vuil achterblijven in gaatjes of kiertjes. Daarnaast is een gietvloer ook nog eens vloeistofdicht. Je kunt de vloer dus makkelijk even dweilen.

Meer weten?

Voor rust in je interieur is een gietvloer dus ideaal. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Wil je liever eerst een financiële indicatie van de investering? Vraag dan online een offerte aan. Dit is geheel vrijblijvend.

Ook interessant: