Technische informatie gietvloer

Technische informatie over een gietvloer is ook belangrijk als er wordt overwogen een gietvloer aan te schaffen. Het is uiteraard van belang om te weten welke mogelijkheden en kleuren er allemaal toegepast kunnen worden bij gietvloeren, maar de technische informatie biedt een dieper inzicht. De technische informatie over gietvloeren kan uiteraard verschillen per type gietvloer doordat er niet altijd sprake is van hetzelfde materiaal. Er is echter wel een basis aan de hand waarvan technisch inzicht verkregen kan worden.

Dwarsdoorsnede van gietvloeren

Aan de hand van de technische informatie zal duidelijk worden dat een gietvloer altijd uit meerdere lagen wordt opgebouwd. Een gietvloer kan vrijwel op iedere ondergrond worden aangebracht. Als er naar de dwarsdoorsnede wordt gekeken, dan bestaat de onderlaag uit een hechtingslaag. De primer zorgt ervoor dat er sprake is van een duurzame en optimale hechting aan de ondergrond.

Een schraplaag wordt als volgende laag op de primer aangebracht als het nodig is om oneffenheden in de ondergrond te egaliseren. De dwarsdoorsnede laat verder zien dat de volgende laag de gietlaag betreft. De gietvloer heeft een elastische laag en biedt daardoor optimaal comfort. Tot slot wordt de gietlaag met een topcoating afgewerkt die slijtvast is en extra bescherming biedt.

Foto´s gietvloeren | Technische informatie gietvloer

Laagdikte technische informatie gietvloeren

De laagdikte is afhankelijk van het type laag dat toegepast wordt. Bij het aanbrengen van de hechtingslaag voor de gietvloer kan er bijvoorbeeld worden uitgegaan van 200 tot 300 gram per vierkante meter. Bij de schraplaag laat de technische informatie zien dat er rekening gehouden kan worden met twee kilo per vierkante meter. Als er dan gekeken wordt naar de gietvloer met een dikte van twee millimeter dan is er vier tot vijf kilo per vierkante meter nodig. Bij het aanbrengen van een toplaag van 120 gram per vierkante meter.

Wil je meer weten over de gietvloer

Als je graag uitgebreider geïnformeerd wenst te worden met betrekking tot de technische kant van gietvloeren, dan kunt altijd contact met ons opnemen. Wij zijn graag bereid om uitgebreide technische informatie te geven in combinatie met een uitleg over de verschillende toepassingen.

Of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan voor het laten plaatsen van een gietvloer in je woning, kantoor of bedrijfspand.

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.