6 tips voor het inrichten van je kantoor

Je leefomgeving is belangrijk. Zo ook het kantoor waarin je werkt. Of je nu je eigen kantoor opnieuw gaat inrichten of die van je werknemers, het inrichten van een werkruimte kan soms lastig lijken. Je wilt immers een prettige ruimte maken, maar er mag ook weer niet teveel afleiding zijn. Gietvloerbetonlook.nl heeft daarom 6 tips voor het inrichten van een kantoor op een rijtje gezet. Zo kun je een fijne ruimte creëren waar je tegelijk ook arbeidsproductief kunt zijn. Want daar gaat het natuurlijk om in een kantoor.

1. Kies je stijl en identiteit

Denk goed na over de interieurstijl die je in je kantoor wilt hebben. Je kunt denken aan industrieel, landelijk of modern. Heb je deze stijl gekozen, trek deze dan door in alle onderdelen van je kantoor. Deze stijl kan ook de identiteit van je bedrijf versterken. Heb je bijvoorbeeld groen in je logo, dan kun je dit terug laten komen in je kantoor. Met leuke accessoires kun je deze stijl nog extra accentueren. Denk bijvoorbeeld aan opvallende lampen of schilderijen aan de muur.

2. Zorg voor voldoende opbergruimte

In een kantoor moet gewerkt worden. Met stapels papieren op bureaus en rondslingerende dozen is het niet prettig werken. Een opgeruimd kantoor werkt onbewust bij aan de productiviteit in de ruimte. Zorg daarom voor voldoende opruimmogelijkheden. Je kunt opbergruimte creëren door extra kasten aan te schaffen. Ook kleine kastjes op wielen onder bureaus kunnen wonderen doen.

3. Investeer in comfort

Je zult waarschijnlijk veel tijd in je kantoor aanwezig zijn. Evenals je werknemers of collega’s. Investeer daarom in ergonomische meubelen. Als je 40 uur per week in een stoel moet zitten die niet goed is afgesteld, kan dat op lange termijn klachten gaan veroorzaken. Hetzelfde geldt voor bureaus. Kies voor meubels die goed af te stellen zijn.

4. Zorg voor een prettige verlichting

Verlichting kan het inrichten van een kantoor maken of breken. Te fel licht kan voor stress zorgen en een opgejaagd gevoel geven. Te warm licht kan slaperigheid opwekken. Als je een kantoor hebt met grote ramen, benut die dan. Heb je weinig daglicht, overweeg dan daglicht lampen. Is dit geen optie, kies dan verlichting die prettig aanvoelt en niet te fel is.

Foto´s gietvloeren Gietvloer Raalte - inrichten van een kantoor

5. Neem een gietvloer

Met een gietvloer in je kantoor geef je jouw kantoor net dat beetje extra. Met zowel een strakke als robuuste look geef je de ruimte direct een upgrade. Bovendien gaat een gietvloer jarenlang mee. De gietvloer betonlook is sterk en kan veel belasting aan. Daarnaast is de vloer hygiënisch omdat deze volledig egaal is. Er kan dus geen stof of vuil in kiertjes of gaatjes blijven zitten. Bovendien is een gietvloer makkelijk schoon te maken. Een geweldige kantoorvloer!

6. Zorg voor planten of ander groen

Zorg bij het inrichten van een kantoor voor planten of ander groen in je leefomgeving. Planten zuiveren de lucht en geven zuurstof af. Niet onbelangrijk als je aan het werk bent. Daarnaast zorgen planten of bloemen natuurlijk voor sfeer. Heb je geen groene vingers en vergeet je nog wel eens om planten water te geven? Kies dan voor planten die weinig verzorging nodig hebben. Denk aan palmen of vetplanten.

Meer weten over het inrichten van een kantoor met een gietvloer?

Wil je meer weten hoe een gietvloer de inrichting van jouw kantoor helemaal af kan maken? Neem dan contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan.