Tips voor een nieuwe vloer in je garage

Wanneer je de beschikking hebt over een garage, dan is dit natuurlijk prachtige toevoeging aan je woning. Waar de één de garage gebruikt voor de auto, gebruikt de ander deze ruimte puur als extra opslag. Los van het feit waar je je garage voor gebruikt, is het wel belangrijk dat je garage is voorzien van een goede vloer. Vooral wanneer je er een auto wilt parkeren, is het aan te raden om er bijvoorbeeld een laminaatvloer te laten leggen. Een beton gietvloer is dan natuurlijk een veel beter idee. Maar wat komt er allemaal kijken bij het laten plaatsen van een nieuwe vloer?

Maak eerst een plan

Het laten plaatsen van een nieuwe vloer in je garage kan natuurlijk niet zonder een goed plan. Het is daarom dus ook zaak dat je eerst de huidige situatie in kaart brengt en je nog niet direct bezighoudt met de daadwerkelijke vloer die in je garage komt te liggen. Het belangrijkste is namelijk dat wat onder je vloer ligt. Afhankelijk van waar je de garage voor wilt gaan gebruiken, kan het ook handig zijn om na te denken over bijvoorbeeld vloerverwarming.

motorbike
Nieuwe vloer in garage

Stel dat je er een extra kamer van wilt maken, voor bijvoorbeeld de kinderen, dan is het wel prettig dat deze ook verwarmt kan worden. Zorg er ook voor dat je je inboedelverzekering online vergelijkt om te kijken of er misschien aanpassingen nodig zijn ten aanzien van je huidige dekking. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je een volledige garage inricht met meubels en andere toebehoren, dit zorgt voor een flinke stijging in waarde van je inboedel.

Het budget

Het laten leggen van een vloer kost natuurlijk geld. Dit geld kun je lenen, maar ook uit eigen zak betalen. Het is daarom dus ook aan te raden om vooraf goed na te denken over het budget voor de garage. Want gaat het alleen om een nieuwe vloer of besluit je direct om de hele garage onder handen te nemen.

Vooral wanneer je bijvoorbeeld nog geen verwarming in de garage hebt, is het misschien wel handig om dit direct in de plannen mee te nemen. Dit zorgt er uiteraard wel voor dat het allemaal wat duurder uitvalt, maar laten alsnog vloerverwarming laten aanleggen, kost je natuurlijk vele malen meer geld. Het kan dus verstandig zijn om met de bank in gesprek te gaan om de mogelijkheden te bespreken voor het opnemen van een tweede hypotheek of een andere leningsvorm.

Het type vloer In het verlengde van het budget komt natuurlijk het type vloer. Afhankelijk van wat je besteden hebt, kun je kiezen welke vloer het gaat worden. Is je budget beperkt, dan kan een beton gietvloer een uitdaging worden. Heb je de mogelijkheid om de verbouwing volledig of deels te financieren door een bank of andere kredietverstrekker, dan is het zeker aan te raden om hier eens goed over na te denken. Vaak kost het je maar enkele tientjes extra per maand en hoef je niet je volledige spaarrekening leeg te halen.