Gietvloer betonlook: naadloze betonlook vloer met industriële uitstraling

Vloer coatings kunnen verschillende functies hebben. Zo is er voor het interieur sprake van een estetische functie en voor bedrijfsruimten zijn vloer coatings vooral functioneel. Uiteraard worden beide aspecten met elkaar gecombineerd, waarbij altijd de juiste toepassing wordt gekozen.

In een interieur is het vooral ook belangrijk dat de vloer een bepaalde uitstraling heeft terwijl er in een werkruimte als een garage de functionaliteit meer wordt benadrukt. In elk geval zijn er vloer coatings beschikbaar voor iedere ruimte en kan deze naar wens worden samengesteld.

Vloer coatings voor binnen en buiten

Bij vloer coatings kan er een onderscheid gemaakt worden tussen binnen en buiten, want vloercoatings kunnen bijvoorbeeld ook uitstekend op een balkon of in een trappenhuis worden aangebracht. Het hangt van de samenstelling van het materiaal af waar de vloercoatings het meest geschikt voor zijn.

Zo zijn er speciale vloercoatings die meer geschikt zijn voor woninginrichtingen en weer andere typen die gebruikt worden voor de toepassing in bijvoorbeeld een parkeergarage of werkplaats.

Functionaliteit van vloer coatings

Vloer coatings zijn uitermate functioneel en bieden bijvoorbeeld bescherming tegen indringing van stoffen in de ondergrond. Ook wordt slijtage van de ondergrond voorkomen met het aanbrengen van een vloercoating. Verder bestaat de mogelijkheid om vloercoatings van een antislipsysteem te voorzien, wat de veiligheid op de vloer ten goede komt.

Daarnaast kan er ook nog van het voordeel van gemakkelijke reinigbaarheid geprofiteerd worden en kan een vloer functioneel worden ingedeeld door verschillende kleuren te gebruiken om vlakken aan te brengen.

Vloer coatings en kleurkeuze

De kleuren die voor vloercoatings beschikbaar zijn, variëren in allerlei kleursoorten en tinten, zodat altijd bij de wensen aansluiting gevonden kan worden. Een vloer kan desgewenst van verschillende kleuren vloer coatings worden voorzien om vakken te onderscheiden.

Het is wel belangrijk om bij de kleurkeuze rekening te houden met de gewenste uitstraling en sfeer in de ruimte, want daar is de kleur zeer bepalend in.

Neem contact op voor meer informatie over vloer coatings of vraag een offerte aan, zodat je meteen een indruk van de kosten krijgt.

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.