Het verschil tussen vloercoating en een betonlook vloer

Je hebt gehoord van een betonlook vloer, maar ook van vloercoating. Wat is nou precies het verschil tussen beide? Dat vertellen we je in deze blog. Want er is zeker een groot verschil.

Het verschil tussen vloercoating en een betonlook vloer

Het grote verschil tussen de twee opties is dat een betonlook vloer een volledig complete vloer is. Vloercoating is daarentegen alleen een sterke toplaag die over een al bestaande vloer wordt gelegd. De naam vloercoating zegt het eigenlijk al. Vloercoating maakt de al bestaande vloer sterker en strakker. Maar het is wel belangrijk dat er al een kwalitatieve vloer ligt, niet alle vloeren zijn geschikt voor vloercoating. Een betonlook vloer is een vloer op zichzelf die lijkt op een betonnen vloer, maar die veel meer voordelen heeft. Het is een prachtige strakke vloer die makkelijk te onderhouden is en die lang meegaat.

vloercoating en betonlook vloer

Verschil in prijs

Omdat een vloercoating alleen een toplaag is, is vloercoating goedkoper dan een volledige betonlook vloer. Als een betonlook gietvloer na jaren gebruik er niet meer als nieuw uitziet kan er een een nieuwe vloercoating worden aangebracht. Hierdoor zal de betonlook vloer er weer schitterend uitzien!

De gelijkenissen tussen een vloer met vloercoating en een betonlook loer

Beide vloeren hebben een strak uiterlijk en passen daarom goed bij een modern interieur. Ondanks dat de vloeren er glad en strak uitzien voelen ze ook heel comfortabel aan. Ook zijn beide vloeren makkelijk schoon te houden omdat ze naadloos zijn en geen vocht opnemen.

Qua kleuren heb je bij beide soorten vloeren ongeveer dezelfde keuzes. Het enige verschil is dat je bij een vloercoating ook voor een transparante versie kan kiezen waarbij de ondervloer nog zichtbaar is. Beide vloeren zijn in diverse kleuren verkrijgbaar zodat je de gewenste sfeer kunt creëren in jouw woning of bedrijfspand.

Heb je interesse in een betonlook vloer of vloercoating? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over deze gietvloeren en je bent ook van harte welkom in onze showroom.

Ook interessant: