Wat is het verschil tussen binnen- en buitentegels?

Binnen- en buitentegels

Binnen- en buitentegels verschillen op twee belangrijke punten van elkaar: design en duurzaamheid.

Buitentegels hebben vaak het uitzicht van stenen, bestrating, betontegels, vlonders of andere buitenelementen. Maar bovendien heeft het oppervlak van buitentegels meer structuur dan tegels voor binnen. Hierdoor ontstaat een slipvast oppervlak dat u, uw huisdieren en uw terrasmeubilair tractie geeft.

Buitentegels zijn ook veel duurzamer dan tegels binnenshuis. Ze zijn bestand tegen direct zonlicht en barre weersomstandigheden zonder beschadigd te raken.

Dus voordat je begint met het leggen van tegels in je patio, zorg ervoor dat je buitentegels vroegtijdig besteld, want er is een flinke drang naar dit soort producten.

Tips voor het kiezen van de juiste tegel voor je woning

Er zijn een aantal buitentegels om uit te kiezen, dus als je niet weet waar je op moet letten, kan de beslissing overweldigend lijken. Daarom hebben we een paar tips voor je samengesteld die je zullen helpen de keuze te beperken en de beste buitentegel voor je huis te kiezen. Voordat je begint met winkelen, stel jezelf deze 2 vragen:

1. Wat is het budget?

Het eerste wat je moet denken over bij het kopen van outdoor tegels is uw budget. Het bedrag dat u zich kunt veroorloven zal beperken de selectie die u kunt kiezen uit.

Bijvoorbeeld, als je niet kunt besteden meer dan €12 per vierkante meter van het materiaal, dingen zoals hoge kwaliteit natuursteen tegel zal uit de vraag zijn.

Beslis dus eerst over uw budget. U zult zich eerder aan uw budget houden als u het op papier ziet.

Laat u niet misleiden door “goedkope” prijzen. 20 dollar per vierkante meter lijkt misschien niet veel, maar het kan snel oplopen.  “Een goed ontworpen patio is er een die veel functionaliteit biedt voor uw favoriete activiteiten. Voordat u begint met het bouwen of herinrichten van uw ruimte, ga zitten met een stuk papier, en schrijf uit hoe u uw patio wilt gebruiken. Als je een gezin hebt waar je de ruimte mee deelt, praat dan met hen over buitenactiviteiten die ze thuis zouden willen doen als ze de ruimte hadden. Doe dit vroeg in de ontwerp- of renovatie fase. 

2. Waar en hoe ga je ze gebruiken? 

Hoewel alle buitentegels bestand zijn tegen de elementen, zijn ze niet allemaal hetzelfde gemaakt.

Sommige buitentegels zijn sterker dan andere. Dat betekent dat sommige buitentegels gevoelig zijn voor krassen, barsten en andere schade. Zorg ervoor dat u een buitentegel koopt die lang meegaat in uw omgeving.

Je moet ook nadenken over hoe je van plan bent jouw tegel te gebruiken. Ben je van plan om hem op een muur te gebruiken? Installeer je hem op de grond? Tuintegels 60x60cm zijn bijvoorbeeld geschikter voor een klein gedeelte van je tuin.

Het antwoord op deze vraag kan van invloed zijn op het type tegel die je nodig hebt. Sommige buitentegels werken beter op muren. Andere buitentegels werken beter wanneer je ze op de grond installeert. Zorg ervoor dat je het juiste type voor jouw project krijgt.

Ook interessant: