Wat zijn de voordelen van een giethars vloer?

Als u overweegt uw huis in Nederland te renoveren, is een van de dingen die u zou kunnen overwegen te vernieuwen, de vloer. In het verleden had u niet veel opties bij het beslissen welk type vloer u wilde, maar dit is niet langer het geval. Natuurlijk kunt u nog steeds kiezen voor een traditionele hardhouten vloer of een laminaat versie als u een gemakkelijk te onderhouden optie wilt. Voor een meer industrieel gevoel is een vloer die eruitziet alsof hij van beton is gemaakt, in het Nederlands bekend als een betonlook vloer, ook een mogelijkheid.  Andere opties voor een meer eigentijdse uitstraling zijn een epoxyvloer, of een giethars vloer.

Slijtvast 

Giethars Vloeren zijn meestal zeer goed beschermd tegen slijtage. Ze hebben een toplaag voor de glans, maar het materiaal zelf zal niet verkleuren. Waar een laminaatvloer of tapijt na verloop van tijd dof of vaal wordt, is dat bij een giethars vloer niet het geval. Dit betekent dat giethars vloeren gedurende hun hele levensduur niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook veel meer waard zijn dan andere, meer traditionele soorten vloeren. 

Gietvloer prijzen

Hoeveel u precies betaalt voor een gietvloer hangt af van het soort gietvloer, de benodigde hoeveelheid en de extra opties, zoals bijvoorbeeld de combinatie met vloerverwarming. Omdat een gietvloer over het algemeen een gladde vloer is, is het voor veel mensen ook belangrijk dat er een unieke betonlook mogelijk is. Hiervoor betaalt u meestal meer dan voor een type gietvloer zonder betonlook.

Gemakkelijk te onderhouden 

Een giethars vloer is zowel waterbestendig als gemakkelijk schoon te houden. U moet de vloer echter wel onderhouden met een geschikt schoonmaakmiddel en u moet de vloer ook regelmatig in de was zetten om de toplaag in goede conditie te houden, want als een kamerplant omvalt kan dat veel viezigheid veroorzaken. Sowieso is het niet verstandig om grote bloempotten op een giethars vloer te plaatsen. Een aloe vera plant kopen kan geen kwijt door het kleine formaat van de plant. Tussen de schoonmaakbeurten door volstaat een vochtige doek om gemorste vloeistoffen of vlekken op te ruimen. Harsvloeren zijn ook ideaal voor mensen met stofallergieën omdat ze zo gemakkelijk stofvrij te houden zijn. 

Vloer opties 

Als u kinderen heeft, kunt u kiezen voor een polyurethaan vloer die een beetje elastisch is, om ze te helpen beschermen tegen stoten en blauwe plekken. Een polyurethaan vloer zal ook warm aanvoelen. Een epoxyvloer daarentegen is keihard. Als je oudere mensen in huis hebt, is een antislip afwerking ook een optie. Voor extra comfort zijn harsvloeren ook goed te combineren met vloerverwarming. En qua kleur is alles mogelijk, dus je kunt zelfs van je vloer een kunstwerk maken. Een meer neutrale aanpak zal de komende jaren echter waarschijnlijk minder gedateerd aanvoelen.  En aangezien een harsvloer er 20 jaar of langer goed uit blijft zien, is dat wel iets om over na te denken.